2. el işlemciye Overclock Yapılıp Yapılmadığını Anlama

yusuf emre1150

Hectopat
Yer
ıstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Anakartım h71m dgs 1155 soket, i5 veya i7 işlemci almayı düşünüyorum. Sıfırı çok pahalı olduğu için 2. ele yöneldim bu yüzden 2. elde hep bir kaygımız olur. Ben de bu yüzden sizlere bir danışayım. İşlemcinin önceden overclock edidiğini nasıl anlarız ? Çünkü overclock edilen işlemciler bazen sıkıntı çıkarabiliyormuş (voltaj problemleri vs) Bildiğiniz gibi intel işlemcilerde turbo boost teknolojisi var bu teknoloji kullanılırsa voltaj problemi vs olur mu? (Anakartım sadece intel ile uyumlu) yoksa hiçbir sıkıntı olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu O.C edilmiş işlemci almama durumunu ben hiç anlamıyorum. Ben alacak olsam sorarım bu işlemci O.C yapılınca hangi değerlere çıkabiliyor? Kaymak işlemci mi yoksa çöp silikon mu? Mesela benim işlemcim 4,7 GHz gibi bir değere sorunsuz çıkabiliyor, hemde düşük voltajda. Almak istesem böyle bir işlemci almak isterim.

Ek olarak anlayamazsınız.

Bir sıkıntı olmaz, turbo boost gibi teknolojiler işlemcinin kendi içinde gelir sıkıntı yaratacak olsa Intel koymazdı onu değil mi? Voltajdan dolayı kaygınız da yersiz, aynı anakartı kullanmıyorsunuz işlemci normal fabrika çıkışı hali ile çalışacak siz oynamadığınız sürece.

İşlemciye overclock yapılmasada voltaj geliyor. Zaten aşırı voltajlı overclock yapılmışsa o işlemci pert demektir. İşlemci sağlamsa overclock yapılmasın yapılmasın bence hiçbir önemi yoktur. @Recaizade Mahmut Efendi dediği gibi overclock potansiyeli iyiyse üstüne para isteyip satanlar bile var.

Anakartım h71m dgs 1155 soket, i5 veya i7 işlemci almayı düşünüyorum. Sıfırı çok pahalı olduğu için 2. ele yöneldim bu yüzden 2. elde hep bir kaygımız olur. Ben de bu yüzden sizlere bir danışayım. İşlemcinin önceden overclock edidiğini nasıl anlarız ? Çünkü overclock edilen işlemciler bazen sıkıntı çıkarabiliyormuş (voltaj problemleri vs) Bildiğiniz gibi intel işlemcilerde turbo boost teknolojisi var bu teknoloji kullanılırsa voltaj problemi vs olur mu? (Anakartım sadece intel ile uyumlu) yoksa hiçbir sıkıntı olmaz mı?

Sıkıntı olmaz bence merak etme ama denemeden kesinlikle satın alma. Anakart'a göre de işlemcinin vaat edebileceği hız aşırtma performansı değişebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı