RX 5700XT overclock yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, ASUS Dual Radeon 5700 XT EVO OC ekran kartıma OC yapılmış mı? 0 fanda 55-60 derece oluyor GTA 5 Ultra grafiklerde 80 buluyor normal mi? Bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-13-17-10-44-644_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2024-07-13-17-10-44-644_com.whatsapp.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 42
Eğer kart normal koşullarda çalışıyorsa 3 değil, 13 yılda bile macunu etkisini yitirmez. Dediğim gibi normal sıcaklıklar kafana takmana gerek yok. Bilgisayarındaki en ufak şeyi kafana takarsan bilgisayarına oturduğun vakitten keyif alamazsın.

Haklısınız çok teşekkür ederim.

Çok ısınıyor rahat olamıyorum ki 80 derece oluyor ve ekran kartını açıp termal macun sürmek de istemiyorum garanti etiketi gider ne yapacağımı bilmiyorum.

80 derecede bir problem yok hocam en basit çözüm kartın fanını açmanız oyuna girerken kulaklığı takın duymazsınız sesini.

80 derecede bir problem yok hocam en basit çözüm kartın fanını açmanız oyuna girerken kulaklığı takın duymazsınız sesini.
Kartın fanları yükteyken çalışıyor zaten sadece boştayken Zero dB özelliği olduğu için fan çalıştırmıyor.

Kartın fanları yükteyken çalışıyor zaten sadece boştayken Zero dB özelliği olduğu için fan çalıştırmıyor.

Biraz alakasız kusura bakma ama, az önce 1080p FurMark yaptım 3 dakika oldu 87 derece daha bıraksam 90 kadar çıkacaktı ben bayağı endişelenmeye başladım bayağı para harcadım buna ve 2.el aldım 😞

Biraz alakasız kusura bakma ama, az önce 1080p FurMark yaptım 3 dakika oldu 87 derece daha bıraksam 90 kadar çıkacaktı ben bayağı endişelenmeye başladım bayağı para harcadım buna ve 2.el aldım 😞
Bu sıcaklıklar da normal, RX 5xxx serisi termal olarak berbat bir seri. Üstüne kartın sadece çift fanlı, o kadar kalın da değil.
Tekrar söylüyorum bilgisayarındaki her şeye kafayı takarsan bilgisayarında geçirdiğin vakitten keyif alamazsın.

Bu sıcaklıklar da normal, RX 5xxx serisi termal olarak berbat bir seri. Üstüne kartın sadece çift fanlı, o kadar kalın da değil.
Tekrar söylüyorum bilgisayarındaki her şeye kafayı takarsan bilgisayarında geçirdiğin vakitten keyif alamazsın.

Harbiden bu kafada olmak lazım, arkadaşımın kartı RDR2 ultrada 84-85 derece çocuk alt r basmaktan oyunu oynayamıyor, zaten kartlar bu sıcaklıklarda saatlerce çalışmak için tasarlanmış, patlamayana kadar devam :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı