2. El Kasada DVI ve HDMI Çalışmıyor

Bütçe
300

mert_duman0666

Centipat
Merhaba, ben mert. Kasa aldım 2. el, bir de monitör aldım, sıfır.

DVI kablosu da bende vardı. Dark Matter DVI kablosu, 130 liraya almıştım kabloyu. Ekran kartına ve monitöre takıyorum, çalışmıyor. HDMI takıyorum, çalışmıyor. Ekran kartımın mı DVI takma yeri bozuk, monitörümün mü bozuk yoksa kablom mu bozuk anlamış değilim. Kablo da yeni, hiç kullanmadım. Eğer ki ekran kartımın DVI takma yerinde sorun varsa 165 Hz nasıl kullanabilirim? Monitöre display kablosu taksam sonra ucuna da HDMI dönüştürücü taksam kasaya HDMI olarak taksam monitöre ise display olarak 165 Hz kullanabilir miyim? Kafam çok karışık!

İkisinin de çalışmama ihtimali düşük. Hadi DVI kablonuz analog diyelim, HDMI çalışmalıydı. Kasanın çalıştığından emin olun. Görüntü kablosunu ekran kartına mı yoksa anakarta mı takıyorsunuz?

Dual Link DVI ile 144 Hz alabilirsiniz. HDMI ile de alabilmeniz lazım standarda bağlı olarak.

Tabi sorularınıza cevap verebilmemiz için konuya eklemeyi unttuğunuzu düşündüğüm ekran kartınız ve monitör modelinizi de yazmanızda fayda olabilir.

İkisinin de çalışmama ihtimali düşük. Hadi DVI kablonuz analog diyelim, HDMI çalışmalıydı. Kasanın çalıştığından emin olun. Görüntü kablosunu ekran kartına mı yoksa anakarta mı takıyorsunuz?

Dual Link DVI ile 144 Hz alabilirsiniz. HDMI ile de alabilmeniz lazım standarda bağlı olarak.

Tabii sorularınıza cevap verebilmemiz için konuya eklemeyi unttuğunuzu düşündüğüm ekran kartınız ve monitör modelinizi de yazmanızda fayda olabilir.

Merhaba ben HDMI kablom ile 144 Hz alıyorum fakat 165 Hz destekliyor monitörüm. 165 Hz almak istiyorum fakat sinyal yok hatası veriyor. Ya kablo bozuk ya monitör girişi ya ekran kartı. Hangisi bilmiyorum ekran kartında HDMI'tan taktığımda bağlanabiliyorum...
Monitör markası: MSI Optix G32C4 165 Hz 31.5 İNÇ MONİTÖR
Ekran Kartı: GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB

CPU fanı ve diğer fanlar dönüyor mu? Buzer ötüyor mu? Kaç kere ötüyor? Öten bir şey yoksa ekran kartının ek güç kablosu takılı mı?
Cevap yoksa anlayan birini bul Nejdet Delioğlu gibi.

Bütün fanlar dönüyor ilk başlattığımda sonra anakarttan dıt diye ses geliyor ondan sonra monitöre DP yazıp sinyal yok hatası veriyor sonrasında ekran kartı fanlar ıduruyor gerisi çalışıyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün fanlar dönüyor ilk başlattığımda sonra anakarttan dıt diye ses geliyor ondan sonra monitöre DP yazıp sinyal yok hatası veriyor sonrasında ekran kartı fanlar ıduruyor gerisi çalışıyor...
Yukarıda 144 Hz görüntü alıyorum diyorsun, aşağıda DP No Signal diyorsun. Monitörü o zaman HDMI moduna al.

Sana tavsiyem önce soru sormayı öğrenmen yönünde. Halen daha ne sorunu yaşadığın bellei değil. Sistem açılıyor ama yükjsek Hz mi alamıyorsun, derdin nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı