2. el Marka bilgisayar alırken hangi testler yaptırılmalı?

İşlemcinin kendi sitesinden uygulama panelini indirip stres testine sokup fan hızlarını ve sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz.
HDD ve SSD'nin sağlık durumunu kontrol edin.
Ekran kartı için furmark testi yaptırın
Memtest86 ile ramleri test edebilirsiniz
Multi metreniz var ise psu'yu bile test edebilirsiniz.

İşlemcinin kendi sitesinden uygulama panelini indirip stres testine sokup fan hızlarını ve sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz.
HDD ve SSD'nin sağlık durumunu kontrol edin.
Ekran kartı için furmark testi yaptırın
Memtest86 ile ramleri test edebilirsiniz
Multi metreniz var ise psu'yu bile test edebilirsiniz.
sadece işlemciyi ve dahili grafiği test etmem yeterli olur mu? amd için testi nereden bulabilirim? diğer parçaların sorunu olacağını zannetmiyorum, gpu yok zaten

Sadece işlemciyi ve dahili grafiği test etmem yeterli olur mu? AMD için testi nereden bulabilirim? Diğer parçaların sorunu olacağını zannetmiyorum, GPU yok zaten.

Dediğiniz gibi işlemci ve ekran kartı daha çok test gerektiren parçalar. Hw monitör üzerinden test yapabilirsiniz basit ve kullanışlı bir program. AMD kendi sayfasında drivers&support kısmından kullanmak istediğiniz işlemciyi seçerek "Ryzen Master" programını yükleyin; bu program üzerinde oyun modu stres testi otomatik overclock fan dönüş hızları ayarlama gibi birçok işlem yapabilirsiniz. Strest testlerine ve Ultra modlara alarak sıcaklık değerlerini kontrol edebilirsiniz.
Ama HDD ve SSD sağlığına da olsa bakın derim bana sorarsanız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı