2. El Monitörde İade Hakkı Var mı?

AYAZZ

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben ViewSonic VX2257 monitörümü sattım. Hafif bir ışık sızması vardı rahatsız edecek derecede değil ben ilk monitörü aldığımda fark etmiştim ama sonra unuttum 2 sene sonra sattım. Sattığım zamanda ılık sızması olduğunu unuttuğum için hiçbir sorunu yok. Dedim ama yine de gelin eve deneyin diye ısrar ettim Letgo'dan sattığım kişiye ama ürünü denemeden direk aldı. Sonra akiam bana yazdı ışık sızması var diye ben de sizde birkaç gün dursun dedim. Alışırsınız dedim alışamazsanız getirirsiniz dedim. Adamın yazmasını bekledim 2-3 gün yazmayınca parayı da harcadım sonra 1 hafta sonra adam yazdı ben değiştirmek istiyorum diye ben de olmaz dedim. Ben size 1 hafta süre tanımadım dedim sizce kim haklı ona göre iade yapacağım. (Şimdi babamın telefon numarasını istedi. Onu verdim babamla konuşun dedim. Aramamış göz korkutmak için mi yapıyor? )

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el üründe iade hakkı diye bir şey yok bir kere bunu unutun :) İkinci elde isim değişiyor biraz. Satıcının iyi niyeti diyelim.

Senin durumda eğer anlattığın gibiyse suç adamda. Gelin bakın demişsiniz, 2-3 gün demişsiniz. Ancak 1 hafta sonra siz parayı harcayınca artık yapacak bir şey yok. Adamın öyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ben olsam almazdım. Kaybettiğin 1 hafta ve para. Ancak dediğim gibi, satıcının iyi niyeti diyebiliriz. Tercih sizin.

@Paytak Penguen Nereye adam haklı yahu açıklasana?

Neye göre kime göre?
Siz elinizden geleni yapmışsınız, sattığınız kişiyide uyarmışsınız test etmesini istemişsiniz. Yinede kendisi bakmadan aldıysa ve sizde parayı harcadığınız için yapılacak birşey yok gibi gözüküyor. Işık sızması garantide bile kabul edilmezken sizin yapacağınız birşey yok

Neye göre kime göre?
Siz elinizden geleni yapmışsınız, sattığınız kişiyide uyarmışsınız test etmesini istemişsiniz. Yinede kendisi bakmadan aldıysa ve sizde parayı harcadığınız için yapılacak birşey yok gibi gözüküyor. Işık sızması garantide bile kabul edilmezken sizin yapacağınız birşey yok
Sattığım zaman da ışık sızması olduğunu unuttuğum için hiçbir sorunu yok dedim.
Uyarmamış ki.
İkinci el üründe iade hakkı diye bir şey yok bir kere bunu unutun :) İkinci elde isim değişiyor biraz. Satıcının iyi niyeti diyelim.

Senin durumda eğer anlattığın gibiyse suç adamda. Gelin bakın demişsiniz, 2-3 gün demişsiniz. Ancak 1 hafta sonra siz parayı harcayınca artık yapacak bir şey yok. Adamın öyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ben olsam almazdım. Kaybettiğin 1 hafta ve para. Ancak dediğim gibi, satıcının iyi niyeti diyebiliriz. Tercih sizin.

@Paytak Penguen Nereye adam haklı yahu açıklasana?
2-3 gün dememiş bu bir. Işık sızması olduğunu konu sahibi söylememiş. Sıkıntısız demiş. Okuma da bilirsiniz...

Uyarmamış ki.

2-3 gün dememiş bu bir. Işık sızması olduğunu konu sahibi söylememiş. Sıkıntısız demiş. Okuma da bilirsiniz...
Uyarmamış olabilir, ama herşeye karşı kontrol etmesini istemiş . Yani kısaca elinden geleni yapmış. Dediğim gibi garantide bile kabul etmiyorlar böyle bir gerekçeyi. Arkadaşımız bu konuda haklıdır.

Başta ışık sızması olduğunu unutup söylememeniz sizin hatanız. Birkaç gün olarak belirtmeniz kaç güne denk geliyor orasıda ayrı bir konu. Bence parayı harcamadan tekrar bir sormanız gerekirdi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı