2. El Monitörde İade Hakkı Var mı?

Yasal olarak haklı olan taraf sizsiniz ama aynı şey sizin başınıza gelse ne yapardınız? Bence imkanınız varsa iade edin. Sonuçta bu problemden bahsetmemişsiniz. Test için 2-3 gün süre verdim diyorsunuz ama bu genel bir ifade belki adam o 2-3 günde deneyemedi. Kullanırken rahatsız olacak neticede.

@Paytak Penguen 2-3 gün demiş "bU bİr". Işık sızması olduğunu test etseydi anlayabilirdi "bU iKi". Adam parayı harcadıktan sonra iade edemez "bU üÇ".

Siz önce bir insanlara hakaret etmemeyi öğrenin, ondan sonra sizi muhattap alalım.
Lütfen bir tekrar okuyun şu yazıyı lütfen, dayanamıyorum.

Bu tip olaylarda tek tarafı dinleyerek karar verilmez. Satıcı olarak hiçbir sorunu yok diye satmışsınız ürünü alıcı da size güvenip almış. Sonra iade alırım demişsiniz ama 2-3 gün süre geçti diyerek işi yokuşa sürüyorsunuz.

Ben olsam iade alırdım ve üstüne özür dilerdim.
@Paytak Penguen 2-3 gün demiş "bU bİr". Işık sızması olduğunu test etseydi anlayabilirdi "bU iKi". Adam parayı harcadıktan sonra iade edemez "bU üÇ".

Siz önce bir insanlara hakaret etmemeyi öğrenin, ondan sonra sizi muhattap alalım.
Sonra akşam bana yazdı ışık sızması var diye ben de sizde birkaç gün dursun dedim. Alışırsınız dedim alışamazsanız getirirsiniz dedim. Adamın yazmasını bekledim 2-3 gün yazmayınca parayı da harcadım

Demiş konu sahibi. 2-3 gün kalsın diye bir anlaşmaları yok yani.

Herife deneyin demişsiniz, denemeden almış. Biraz sizde kalsın, deneyin, içinize sinmezse iade alırım demişsiniz, bir hafta yazmaya tenezzül etmemiş, sonrasında yazmış. Hiç uğraşmayın, siz ona yeterince zaman vermişsiniz. Normalde söylemediğiniz için adam haklı ama cevap vermeyip, bekletip, siz parayı harcadıktan sonra bir anda çıkagelip mesaj atması onun sorunu. Niyeti olan kişi en kısa zamanda değiştirir. Çoğu ülkede satılan ikinci el üründe yazılmayan bir sıkıntı çıkarsa, alıcıya iade hakkı doğabiliyor, ama Türkiye'de bu hiç mümkün değil. Boşuna uğraşmasın, sizi de uğraştırmasın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı