2.el PlayStation 5 alınırken nelere dikkat edilmeli?

NaPaJoXP

Hectopat
Merhaba, 2. el PS5 alacağım, bu konuda birkaç sorum var bilenler cevaplarsa sevinirim.

Yurt dışı ve TR cihaz arasında fark var mı, varsa neler?
Cihazın orijinal olduğunu nasıl anlayabilirim?
Standart mı yoksa Slim kasa mı tercih etmeliyim?

Ve ikinci el PlayStation 5 alırken dikkat etmem gerektiğini düşündüğünüz hususları söyleyebilir misiniz?

YD ve TR arasında fark yok diye biliyorum özellikle avrupa cihazlarının model numarası bile aynı Türkiyeyle. Tek fark garanti olmuyor YD cihazlarda.

Sahte PS5 hiç duymadım görmedim ama açtığında arayüzünden bile anlarsın eğer fiziken yapmışlarsa bile.

Slim kasa tercih etmelisin bence fat kasa eskidi.

Cihazın içinin açılıp açılmadığına ve HDMI portunda temassızlık olup olmadığına dikkat et. Kolları test et kesinlikle.

İkinci el bir PS5 alacaksan şunlara dikkat etmelisin;

1- Eğer cihazın CD'li sürümünü alacaksan, o CD sürücüsünün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Mesela bir oyun ya da film CD'siyle bunu deneyebilirsin.

2- HDMI ve USB girişlerini de iyice kontrol et, hatta mümkünse yanında HDMI kablo ve USB bellek de bulundur. Bu durum DualSense için de geçerli. Kontrolcü(ler) çalışıyor mu, iyice kontrol et.

3- Cihazda oyun oynamayı bir dene. Mesela donma-kasma yapıyor mu, bunu kontrol et. Çünkü bazı oyun konsollarında donma-kasmayı geç, (Çok nadir de olsa) direkt oyundan bile atabiliyor.

4- En önemlisi, ürünü satan kişi cihaza iyi bakmış mı ya da ürünün temiz olup olmadığını sor. Eğer ürünü satan kişi dürüst biri ise, cihazın bir sorunu varsa bile (Ya da tamir gördüyse) bunu sana söylemekten çekinmez.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yurt dışı ve TR arasında fark yok donanımsal olarak. Sadece Asya ve Arap yarımdası ülkelerinden alınmışsa priz girişleri bizden farklı olduğu için satan kişi ya başka güç kablosu almıştır bizim buraya uyumlu ya da dönüştürücü ile kullanıyordur bu bir sıkıntı değil. HDMI ve güç kablosu girişlerini kontrol et, elinle cihaz açıkken bir iki oynat, etraflarında fazla çizik var mı buna dikkat et eğer girişlerin etrafında fazla çizik varsa fazla sök tak yapılmış yani yanında gezdirmiş olabilir.
Sahte PS5 yok. DualSense'in de sahtesi yok. Kolun sahtesi 5km öteden belli eder zaten kendini DualShock 4'lerdeki gibi birebir kopya olayı bu nesilde yok. Astro playroom oyununu açarak kontrolcüyü test edebilirsin. CD sürücüsü varsa bunu da kontrol etmen gerekir.
Fat kasanın içinden dik tutma ayağı çıkıyor Slim'den çıkmıyor. Slim ise yaklaşık 120GB fazla depolama alanına sahip. Ben olsam fat kasa seçerim hem full kutu içeriği ile geliyor hem de tipi bence daha asil duruyor Slim PS5'ten. Slim cihazın tipine hiç ısınamadım zevk meselesi tabii. Slim alırsan dikey kullanmak için bir de ekstra ayak almak zorunda kalacaksın. Ayrıca fat kasanın soğutması bir tık daha iyi.
Fan sesine bak. Coil whine sesine bak. Bzz sesi yani coil whine her PS5'te vardır ama şiddeti farklıdır. kimisinde sinek vızıltısı kimisinde marangoz testeresi gibi çalışır.
Fat kasa alacaksan CFI12 en son seridir. Tabii daha avantajlı buldun CFI 11 veya 10 diyelim almamazlık yapma onlar da gayet başarılı. Slim için kararlı sürüm zaten CFI2016'dır başka versiyon yok. Sondaki 16 bölgeyi yani Avrupa bölgesini temsil eder. Yurt dışı cihazlarında örneğin Japonya ise son iki rakam"00" olur. Bilgin olsun.
Satıcı arkadaştan kutu, fatura, belgelerini istemen lazım. Kutusu olmayan cihazlar genelde yurt dışı cihazıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…