2.el RAM almak

Bütçe
250 tl

eyuptrkoglu

Hectopat
Daha fazla  
Dolar kuru olsun vergiler olsun teknolojik bir şey almak bir hayli zor. Onun için bilgisayarıma 2.el RAM almayı düşünüyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Nelere dikkat etmem gerek? Ve 2.el RAM alınır mı?

Dolar kuru olsun vergiler olsun teknolojik bir şey almak bir hayli zor. Onun için bilgisayarıma 2.el RAM almayı düşünüyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? Nelere dikkat etmem gerek? Ve 2.el RAM alınır mı?
Laptopunuz hangi soketi destekliyorsa ona göre bir RAM seçmelisiniz (DDR3, DDR4 gibi). Kendi bilgisayarınızda bulunan RAM'in, uyumluluk sorunu yaşamamanız için CL değerleri aynı olmalı. %100 uyumlu olmasını beklemeyin çünkü kit değiller ama yüksek ihtimal çalışacaktır. Şahsen ben Masaüstü bilgisayarımda CL değerleri aynı ama kit olmayan RAM'leri kullanmaktayım. Laptopunuz toplamda kaç GB RAM destekliyorsa ona dikkat edin. Hafıza seçimini ona göre yapın.

Şu an kullandığın RAM ile uyumlu olmasına dikkat edebilirsin. Aynı model RAM almanızı kesinlikle öneririm.

Anakart ile uyumlu olmasına dikkat edebilirsin. Anakart ile uyumlu olmazsa RAM'ler çalışmayabilir.

XMP özelliği varsa XMP'yi kapatıp Memtest86 testini yaptırabilirsiniz. Memtest86 testi ile RAM'in arızalı olup olmadığını knotrol edebilirsiniz.

Laptopunuz hangi soketi destekliyorsa ona göre bir RAM seçmelisiniz (DDR3, DDR4 gibi). Kendi bilgisayarınızda bulunan RAM'in, uyumluluk sorunu yaşamamanız için CL değerleri aynı olmalı. %100 uyumlu olmasını beklemeyin çünkü kit değiller ama yüksek ihtimal çalışacaktır. Şahsen ben masaüstü bilgisayarımda CL değerleri aynı ama kit olmayan RAM'leri kullanmaktayım. Laptopunuz toplamda kaç GB RAM destekliyorsa ona dikkat edin. Hafıza seçimini ona göre yapın.

CL değerleri aynı olmasa diğerleri aynı olsa ne olur?

ben 2 gün önce aldım sıkıntı çıkmadı sahibinden param güvende ile aldım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı