2. el RTX 4070 Ti vs RX 9070

Bütçe
25000
NVIDIA için DLSS ve 9070 için FSR olacak şekilde testlere bakınca net emin olabilirsiniz. Şüphe kalmaz aklınızda.

DLSS veya FSR ile ne kadar işin var ona göre tercih de yapabilirsin. Ben en çok CS2 oynuyorum. Saf güç daha önemli diyerek 6800 almıştım. Binlerce saat CS de harcayıp max 100-200 saatimi harcadığım hikaye oyunlar için tercih yapmamıştım. Ancak şu sıralar farklı işlere yöneleceğim için nvidia lazım olacak, kullandığım simülasyonlar nvidia istiyorum diye açık net belirtmiş.

Yukarda belirttiğim sebeplerden 7900xtx almak üzereyken çark edip 4070ti, 4080 gibi kartlar bakıyorum. Niye bu kadar konuştum, kartta en çok yapacağın iş ne ? Oyunsa en çok ne oynayacaksın ?

• oyun odaklı → RX 9070 çok daha iyi tercih.
  • ray tracing/render, video, AI önemliyse- RTX 4070 Ti biraz daha önde.
  • güç tüketimi ve verimlilik senin için önemliyse - yine RX 9070 daha avantajlı olabilir.
    VRAM konusunda, 10 yıldır kullandığım 1 GB HD 5570 ekran kartından RTX 4060'a geçtim, yine en yüksekte oynayamıyorum istediğim oyunları. 4070 Ti ile de oynayabilirsin belki ama VRAM artık önemli. En az 16 GB olması geleceğe dönüklük açısından daha iyi. Benim için saf güç önemli, bu yüzden imkanım olsa 3070 Ti alacaktım 4060 yerine. Sende DLSS vesaire çok kullanma taraftarı değilsen AMD tercih etmelisin. Zira AI tabanlı görüntü işleme özellikleri görüntü kalitesini düşürebiliyor ve bazen 3-5 FPS harici artış olmuyor. Masaüstü dizecek olursam tercihim AMD olacak bu gidişatla.

Yayın açmaya başlayacağım. Genelde ağır grafikli oyunlar oynuyorum. Souls oyunlarının hastasıyım biraz.

Fiyatlar hiç normal değil bence dikkat edin.
evet farkındayım.4070 ti alırsam param güvende sistemi ile alacağım öyle sıkıntı olmaz diye düşünüyorum bi kusuru çıkarsa iade ederim.

Sıfır gigabyte 22.5 hocam riske ne gerek var derseniz eğer . 4070 tabi o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…