2. el RX 550 sistem alınır mı?

BozkurtFYNh

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum. Yanlış yere açtıysam moderatörler kusura bakmasın. Ben PC almayı düşünüyorum. Bütçem biraz kısıtlı olabilir ama maalesef bu bütçem 8.000 TL ile 8.500 TL arasında. Oynayacağım oyunlar RDR2, FIFA 23, CS2, Valorant, Ready or Not, Warzone, Forza Horizon 5, ETS 2 ve Battlefield 2042. Bunlar oynatmazsa en azından FIFA 23, CS2, Valorant ve Ready or Not BF1 gibi oyunları oynatabilsin. Arkadaşlar, baktığım sistemler bunlar: ROOL GO3 İ3-9100F RX 550 MASAÜSTÜ OYUNCU BİLGİSAYARI https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-i7-gtx-1050-ti-3-ay-garanti-1215505984/detay https://www.sahibinden.com/ilan/iki...u-kasasi-ve-full-ekipmanlari-1215553391/detay https://www.sahibinden.com/ilan/iki...saustu-r3-3200g-rx570-sistem-1214401504/detay

Kesinlikle alınmaz. Tüm ilanlar pahalı geldi bana hocam. Reklam olsun diye söylemiyorum zaten ilanımı paylaşmayacağım ancak R5 2600+RX 5600XT sistemimi 7500TL'ye satıyorum ben. Bütçenize uygun bir sistem toplamak isterseniz şöyle bir şey yapılabilir.
R5 3600.
AM4 ucuz bir anakart.
16 GB RAM.
500W PSU.
Duruma göre depolama (sizin ihtiyacınıza göre değişiklik gösterir )
Boş bir kasa.
RX 5600XT-1660 TI-1660S-1660-1650-1060 6 GB- biraz bütçeyi aşabilirseniz RX6600.

Ben sizin yerinizde olsam şahsen R3 3100-R5 1600 AF, 8 GB RAM ve 256 GB SSD olarak alırım parçaları ve RX6600 ile ekran kartımı taçlandırırm. Evet darboğaz olacak ancak ileride sadece bir işlemci yükseltmesi ile hallolabilir ve bana kalırsa ekran kartını yüksek bir şey seçmek daha güzel olur. Ancak üstte belirttiğim sistem de sizi fazlasıyla götürecektir.

Çok sağ olasın hocam görüştüğümde ne gibi şeylere bakmalıyım? Hangi programları yüklemem gerek?

Kesinlikle alınmaz. Tüm ilanlar pahalı geldi bana hocam. Reklam olsun diye söylemiyorum zaten ilanımı paylaşmayacağım ancak R5 2600+RX 5600XT sistemimi 7500TL'ye satıyorum ben. Bütçenize uygun bir sistem toplamak isterseniz şöyle bir şey yapılabilir.
R5 3600.
AM4 ucuz bir anakart.
16 GB RAM.
500W PSU.
Duruma göre depolama (sizin ihtiyacınıza göre değişiklik gösterir )
Boş bir kasa.
RX 5600XT-1660 TI-1660S-1660-1650-1060 6 GB- biraz bütçeyi aşabilirseniz RX6600.

Ben sizin yerinizde olsam şahsen R3 3100-R5 1600 AF, 8 GB RAM ve 256 GB SSD olarak alırım parçaları ve RX6600 ile ekran kartımı taçlandırırm. Evet darboğaz olacak ancak ileride sadece bir işlemci yükseltmesi ile hallolabilir ve bana kalırsa ekran kartını yüksek bir şey seçmek daha güzel olur. Ancak üstte belirttiğim sistem de sizi fazlasıyla götürecektir.
Hocam üstte belirttiğiniz sistem darboğaz yapmaz değil mi? Bir de link paylassaydiniz iyi olurdu hocam şimdi ben yanlış anakart veya yanlış RAM filan seçerim alırım takılmaz filan sorun yaşamayalım bir de bilgisayarcıya taktıracağım ben fazla bilgim yok hocam parça takmada.

Son düzenleme:
Çok sağ olasın hocam görüştüğümde ne gibi şeylere bakmalıyım? Hangi programları yüklemem gerek?

Hocam üstte belirttiğiniz sistem darboğaz yapmaz değil mi? Bir de link paylassaydiniz iyi olurdu hocam şimdi ben yanlış anakart veya yanlış RAM filan seçerim alırım takılmaz filan sorun yaşamayalım bir de bilgisayarcıya taktıracağım ben fazla bilgim yok hocam parça takmada.

Darboğaz olmaz. Darboğazın sisteminize herhangi bir zararı yok zaten yani çok korkulacak bir şey değil aksine ileride yükseltme yapılacaksa daha mantıklı olur. Link paylaşmak isterdim ancak hem pek vaktim yok hem de 2.el ilanlar şansınıza bağlı bir durum hocam. Bu arada bilgisayarcıya montaj için vereceğiniz parayı ekran kartının bütçesine eklersiniz 2 video izleyerek yapabileceğiniz bir şey.
Araştıracağınız özellikler;

Ryzen 5 3600 işlemci ve kule tipi/stok fan ( işlemcinin pinleri yamuk olmadığı sürece %90 sorun olmaz)

A320-A520-B450 anakart ( AM4 soket olması gerekiyor kısaca ) RAM slotlarının problemli olmadığından emin olursanız ve çalışıyor mu diye test imkanı varsa test ederseniz bir problem yaşayacağınızı.
Sanmıyorum.

DDR4 3200MHz 2x8GB RAM almanız yeterli. Bunu sıfır da alabilirsiniz 2.el piyasası çok ucuzlamıyor. 2.el alırsanız aynı marka model olmasına özen gösterin yeter.

500W PSU ise bilindik markalardan tercih edin. FSP, BitFenix, Thermaltake gibi kaliteli markalardan şaşmayın. En kötü Aerocool gibi markalara yönelin Frisby Rampage tarzı kalitesiz PSU'lardan uzak durun.

Boş kasa için güç tuşu çalışan ve sisteminizin içine sığabileceği ATX herhangi bir kasayı tercih edebilirsiniz olabildiğince ucuz almanızı öneririm- 100TL'ye falan rahatlıkla bulursunuz.

Ekran kartı aralarında en çok araştırmayı gerektiren parçadır hocam. Yukarıda size güç sıralamasına göre basitçe sıraladım. Ne kadar güçlüsünü bulursanız o kadar iyidir. Ufak bir uyarımı yapayım eğer bilgisayarlarla pek haşır neşir değilseniz RX 5600XT'ye pek yaklaşmayın derim. Kart fiyatına göre çok güçlü ancak WattMan hatası ile uğraşma ihtimaliniz var.

Ekran kartı alırken yapacağın testler şunlar (ben en azından bunları yapıyorum farklı testler eklenebilir)

1-FurMark
Ekran kartımızın tam yükte çalıştığında hangi değerleri aldığını belirtir. Siz sıcaklık ve fan değerlerine bakarsanız yeter. Sıcaklığı 80i ve fan hızı %60-70i geçmeyen kartları almanızı öneririm. Ne kadar serin o kadar iyidir. Ayrıca fan değeri çok yüksek kartlar gürültülü çalışır ve sizi rahatsız edebilir ona da dikkat edin.

2- kozmetiği.
Kartın kozmetiğine bir göz gezdirin, kartta oksitlenme, fanlarda yalpalama gibi değişik kusurlar var mı bunlara bakın. Oksitlenme var ise uzak durun.

3- kartın içi açılmış mı?
Ekran kartlarının arka kısmında 4 adet vida bulunur ve bu vidaların 1 tanesinin üstünde bir etiket vardır. Eğer o etiket duruyor ise kartın içi hiç açılmamıştır yani tamir görmemiştir. Bu güzel bir detaydır yani alacağınız kart biraz sıcak ancak içi açılmamışsa büyük ihtimalle bakım zamanı gelmiş demektir. İçi açılmış ise nedenini öğrenin ve mümkünse kutu ve fatura sorgulayın.

Özetlemek gerekirse 80 derece altında %60-70 fan değerlerini geçmeyen, oksitlenme olmayan ve mümkünse içi açılmamış bir ekran kartı işinizi görecektir. Bu arada mutlaka oyunlarla da test etmek isteyin. Oyunlarda herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığına bakın.

Tüm bu talimatlara uyarak sisteminizi kendiniz toplayabilirsiniz. Hiçbir bilgisayarcıya sadece 2 3 vida takması için 500-600TL para vermenize gerek yok. Gerek buradaki arkadaşlar gerek YouTube'daki sonsuz rehber videoları işinizi görecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı