2. el RX 6800 XT FurMark testi sonucu nasıldır?

canozsen

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, ikinci el ekran kartı aldım. Satıcı güvenilirdi ancak uzun vade kullanımda canımı sıkan bir durum oldu. Until Dawn(remake) the Dark pictures(seri) Battlefield 5(Low'da oynuyorum high kalite yaptığımda droplar artıyor Low'da az var) GTA 5 bu oyunlarda olurmadık yerlerde drop yiyorum gerçekten can sıkıcı ben PS5'ten PC platformuna geçtim konsolda hiç böyle bir şeyle karşılamadım sizce sebebi nedir? Arkadaşlar FurMark sonucu öncesinde sistem bilgisini sizinle paylışıyorum.

Anakart: MSI A520M a Pro.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: AMD RX 6800 XT(referance Card yazılım güncel)
RAM: 1x16(Kingston 3200MHz) 1x8 GB( G.Skill 3200 MHz)
Güç kaynağı: 600W High Power 80+Gold
İşletim sistemi: Windows 11 Pro(güncel sistem)

Aktif kullanım sıcaklıkları da şunlardır:
Anakart mos: 55-60
İşlemci: 80-85
Ekran kartı: 65-70C

Dosya Ekleri

• IMG_1165.jpeg
    IMG_1165.jpeg
    165,2 KB · Görüntüleme: 64
Selamlar, ikinci el ekran kartı aldım. Satıcı güvenilirdi ancak uzun vade kullanımda canımı sıkan bir durum oldu. Until Dawn(remake) the Dark pictures(seri) Battlefield 5(Low'da oynuyorum high kalite yaptığımda droplar artıyor Low'da az var) GTA 5 bu oyunlarda olurmadık yerlerde drop yiyorum gerçekten can sıkıcı ben PS5'ten PC platformuna geçtim konsolda hiç böyle bir şeyle karşılamadım sizce sebebi nedir? Arkadaşlar FurMark sonucu öncesinde sistem bilgisini sizinle paylışıyorum.

Anakart: MSI A520M a Pro.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: AMD RX 6800 XT(referance Card yazılım güncel)
RAM: 1x16(Kingston 3200MHz) 1x8 GB( G.Skill 3200 MHz)
Güç kaynağı: 600W High Power 80+Gold
İşletim sistemi: Windows 11 Pro(güncel sistem)

Aktif kullanım sıcaklıkları da şunlardır:
Anakart mos: 55-60
İşlemci: 80-85
Ekran kartı: 65-70C

Merhaba, ekran kartı sıcaklıkların gayet iyi görünüyor fakat yanlış bilmiyorsam kartın MHz değerleri biraz düşük sanki, bende 6700 XT var 2000-2100 görüyor. Senin kartının daha yüksek bir değer vermesi gerekmez mi? Yanlış biliyorsam düzeltin, bu arada işlemciniz sıcak çalışıyor, soğutucun nedir?

Kartta sıkıntı yok. RAM'ler sorun.

RAM'lerin neden sorun olduğunu düşündün?

Merhaba, ekran kartı sıcaklıkların gayet iyi görünüyor fakat yanlış bilmiyorsam kartın MHz değerleri biraz düşük sanki, bende 6700 XT var 2000-2100 görüyor. Senin kartının daha yüksek bir değer vermesi gerekmez mi? Yanlış biliyorsam düzeltin, bu arada işlemciniz sıcak çalışıyor, soğutucun nedir?

RAM'lerin neden sorun olduğunu düşündün?

Hocam inan ben hiç anlamam kartın MHz faln ama işlemci soğutucum stock kasanın tepesinde 2 adet extra fan var egzoz fanım 3300RPM kasanın kendine ait toplam 4 fanı var ama kendilerine hayrı yok zannediyorum ki onlar 500RPM kasa içi ılık oluyor aktifte. Belki kartık referans model gelişmiş 6800 XT değildir ondandır MHz farkı.

Hocam inan ben hiç anlamam kartın MHz faln ama işlemci soğutucum stock kasanın tepesinde 2 adet extra fan var egzoz fanım 3300RPM ekran kasanın kendine ait toplam 4 fanı var ama kendilerine hayrı yok zannediyorum ki onlar 500RPM kasa içi ılık oluyor aktifte.

Hocam o işlemci stok soğutucu ile verim alamayacağın bir işlemci, fazla ısınıyor. Bende aynı şeyleri yaşadım kule tipi bir fan aldım, sorunum çözüldü direkt, droplar bitti, FPS yükseldi. Tavsiyem kule tipi bir fan alman olacaktır.

Hocam o işlemci stok soğutucu ile verim alamayacağın bir işlemci, fazla ısınıyor. Bende aynı şeyleri yaşadım kule tipi bir fan aldım, sorunum çözüldü direkt, droplar bitti, FPS yükseldi. Tavsiyem kule tipi bir fan alman olacaktır.

Galiba yolumuz oraya çıkıyor cevabınız için teşekkür ederim.

Sıcaklık değerleri iyi 2.el olmasına karşın.
Benden güle güle kullanın demek düşer.

Teşekkür ederim hocam sağ olasın.

Galiba yolumuz oraya çıkıyor cevabınız için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim hocam sağ olasın.

Benim eski bir ekran kartım vardı Sapphire AMD R7 260X 2 GB dün 15 dakika 1080p de test ettim. 24 FPS veriyor canavar, bende 4060 olduğu için satmaya hazırlanıyorum testler bu yüzden.
Kart bayağı eski olmasına rağmen ( zamanının 750 Ti'si ) maximum 83 derece gördü ayrıyeten tek fanlı.

Benim eski bir ekran kartım vardı Sapphire AMD R7 260X 2 GB dün 15 dakika 1080p de test ettim. 24 FPS veriyor canavar, bende 4060 olduğu için satmaya hazırlanıyorum testler bu yüzden.
Kart bayağı eski olmasına rağmen ( zamanının 750 Ti'si ) maximum 83 derece gördü ayrıyeten tek fanlı.

Ekran kartları için eyvah dedemiz gereken sıcaklık seviyesi nedir hocam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı