2. el Seagate hard disk alınır mı?

Yazdığım gibi hocam.
Hocam şöyle bence HD Tune görüntüsü iste ve burada paylaş bakalım. Sadece bir değer önemli değil hepsi önemli zincirin sağlamlığındaki gibi en güçsüz parça kadar güçlü :=). Resimdeki gibi bir çok faktör var.

Dosya Ekleri

• hd tune WD.jpg
    hd tune WD.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 45
HDD'ler için 2. el sağlıklı değil kanımca.
Ne alaka? Neye dayanarak böyle saçma önyargılı bir görüş bildiriyorsunuz ????
Hiçbir depolama birimi ikinci el alınmaz! Bütçenizi söyleyin sıfır bir HDD önerelim size.
Allah allah ? Ben ikinci el aldım gayet iyi, niye alınmasın.
Bence almayınız depolama birimleri ikinci el olarak en son tercih edilecek ürün olmalı.
Hayır testleri iyi yapıldıysa gayet de güzel alınır.
hayır bad sectorlu çıkarsa sorun olur tavsiye etmiyorum
Bad sector testi yapılıp atıldıysa alınır zaten.
@expresman Hocam bahsi geçen disk eski bir disk. Büyük ihtimalle yenilenmiş bir ürün. Ömrünü tamamladı bu diskler. O yüzden alınmaz diyorum. 2-3 ay sonra patlama ihtimali var.
Hiç de patlamaz gayet de sağlam kalır.
Depolama birimlerini 2. El almanızı tavsiye etmiyorum.
Neye dayanarak ?

Allah allah ? Ben ikinci el aldım gayet iyi, niye alınmasın.
Niye mi alınmaz? Çoğu model yenilenmiş, ömrünü tamamlamış ve uzun kullanım sonucu performansını kaybettiği için alınmaz. Depolama birimleri her zaman sıfır tercih edilmeli. İkinci el ve özellikle 500 GB olan HDD'ler asla alınmamalı. Kumar oynamakla eş değer bir durum. 500 GB diskler artık üretilmediği için piyasada ne kadar 500 GB HDD varsa hepsi ikinci el ve ömrünü tamamlamak üzere olan modeller. Hele ki alacağınız disk Seagate ve düz Barracuda ise asla ama asla alınmaz!
Hiç de patlamaz gayet de sağlam kalır.
Çok değil birkaç ay sonra HDD sorun çıkartmaya başlayınca görürüm seni. Daha önce ikinci el HDD alıp (üstelik test bile yaptırdılar) 4-5 ay sonra HDD'yi eline alan çok arkadaşım oldu. Kumar oynamanın lüzumu yok o yüzden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı