2. el sistem alırken nelere dikakt edilmeli?

HeyBeauu

Hectopat
Merhaba, normalde kendim hazir sistem alacaktim ama Letgo'da bayağı ucuza bir sistem denk geldi, sistem şöyle;

• ASUS 1050 Ti 4 GB 128 bit.
  • i7-3450M
  • 16 GB RAM.
Ve yanında 21.5 inch bir monitör var, sadece anakarti kötü Esonic diye bir markaymış. Sistemi 4000 TL'ye bırakacak arkadaş ama alırken nelere dikkat etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4K mobil işlemcili bir sisteme göre çok fakat ilk bakılması gereken ekran kartı ve sistem genelinde PSU vs gibi parçalarda sıkıntı olmaması ekran kartı için FurMark ve oyun testi PSU için OCCT testi tam yükte depolama için sağlık programları ile bakabilirsiniz geri kalan zaten fiziksel bir sıkıntısı yoksa pazarlık yapmaya çalışın.

Merhaba, normalde kendim hazir sistem alacaktim ama Letgo'da bayağı ucuza bir sistem denk geldi, sistem şöyle;

• ASUS 1050 Ti 4 GB 128 bit.
  • i7-3450M
  • 16 GB RAM.
Ve yanında 21.5 inch bir monitör var, sadece anakarti kötü Esonic diye bir markaymış. Sistemi 4000 TL'ye bırakacak arkadaş ama alırken nelere dikkat etmeliyim?

Oksitlenme var mı bilgisayar düzgün çalışıyor mu her parçaya benchmark yap kasadan koku geliyor mu ekran kartından mining yapılmımismi onlarada dikkat et.

Öncelikle sistem parçalarının tek tek dışarıdan fiziksel görünümlerine bakın. Komponentlerde şişme veya hasar var mı gözden geçirin. Ekran kartını ve işlemciyi stres testine sokun. Orijinal fabrikasyon çıkışlı frekanslarda çalışıyor mu diye kontrol edin. Ram test uygulamaları ile testinizi yapın. Bunun haricine ana kart esonic olabilir. Tabii ki çok iyi bir marka değil ama yine de idareten iş görür. Monitörde de ölü piksel testi yaparsınız. Çok çok detaylı bir sürü bakılacak nokta var ama alırken satıcıyı kendinizden bezdirmeyin derim. 😁

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı