Hocam 21 bin liraya sıfır R5 5600, 4060 sistem alınıyor. Bu sistemleri ikinci el almanızı önermiyorum. AMD sistemlere sıcak bakarsanız ikinci eli alınabilir ama.
Hocam 21 bin liraya sıfır R5 5600, 4060 sistem alınıyor. Bu sistemleri ikinci el almanızı önermiyorum. AMD sistemlere sıcak bakarsanız ikinci eli alınabilir ama.
Hocam bende 0 sistem almak isterim ama bütçemi 19binin üzerine çıkaramıyorum işlemci türünden Ryzen serisi ve ekran kartı türünden RTX serisi almayı düşünüyorum bütçem kısıtlı olduğu için 2.el e başvuruyorum maalesef.
peki neden 2.el olarak amd ekran kartlı sitemleri öneriyorsunuz ?
Hocam bende 0 sistem almak isterim ama bütçemi 19binin üzerine çıkaramıyorum işlemci türünden Ryzen serisi ve ekran kartı türünden RTX serisi almayı düşünüyorum bütçem kısıtlı olduğu için 2.el e başvuruyorum maalesef.
AMD her zaman kartlarında NVIDIA'dan daha yüksek VRAM kullanıp, NVIDIA dengi olan kartlardan daha ucuza piyasaya sürer. Örneğin RX 6600 ile RTX 3060 kas gücü olarak denktir ve RX 6600 daha ucuza satılır.
Buradaki fiyat farkı ikinci ele de yanısyor. Yani aynı fiyata daha iyi ekran kartlı bir sistem alabiliyorsunuz.
Hocam şu an RX580 kullanıyorum ve AMD Software kullanması zor geliyor bir yandan NVIDIA Broadcast kullanıyorum yayınlarda kamera ayarı için AMD ekran kartı takılıyken bunu kullanabilir miyim bilmiyorum bir yandan da bildiğim kadarıyla RTX serisi RX serisinin birçok kartından soğutma açısından daha performanslı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin (RTX mode da bir etki bir yandan)
Hocam şu an RX580 kullanıyorum ve AMD Software kullanması zor geliyor bir yandan NVIDIA Broadcast kullanıyorum yayınlarda kamera ayarı için AMD ekran kartı takılıyken bunu kullanabilir miyim bilmiyorum bir yandan da bildiğim kadarıyla RTX serisi RX serisinin birçok kartından soğutma açısından daha performanslı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin (RTX mode da bir etki bir yandan)
Soğutmanın NVIDIA yada AMD ile doğrudan bir ilişkisi yok. Onlar kart üreticilerinin koyduğu soğutucu ile alakalı. Misal olarak veriyorum: RX 580 bir kartı MSI Ventus iyi soğutmazken ASUS Rog Strix iyi soğutur.
Ray Tracing (RTX ON dediğiniz şey) kullanmak istiyorsanız tabii ki RTX serisi bir kart tercih etmek en iyisi.
Soğutmanın NVIDIA yada AMD ile doğrudan bir ilişkisi yok. Onlar kart üreticilerinin koyduğu soğutucu ile alakalı. Misal olarak veriyorum: RX 580 bir kartı MSI Ventus iyi soğutmazken ASUS Rog Strix iyi soğutur.
asus rog strix rx500 serisinde batırmış hocam biraz çünkü bende asus rog strix rx580 var ve soğutması pekte iyi değil
Genel olarak NVIDIA istememin sebebi programların genişliğinden ve bahsettiğim sebeplerden dolayı
yayın yaparken nvidia broadcast üzerinden kameramı vs ayarlıyorum bunun için yanlış bilmiyorsam nvidia bi kart olması lazım (çokta bilgim yok yanlışım varsa düzeltin)
Muhtemelen macun kurumuştur. Aynı kartı kullandım sıcaklık sorunu yaşamadım. Dediğim gibi Ray Tracing istiyorsanız attıklarınız arasından 12400F-RTX 4060 olan sistemi alabilirsiniz. i5 12400F, R5 5600'den iyidir.