Aktif Xbox One S kullanıcısı olarak, tek sıkıntı edeceğiniz şey hafızası olabilir ama ekstradan para toplanıp hafıza eklenerek SSD/HDD olarak bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Monitör/televizyon gayet iyi bir kaliteye sahip ise oyun kalitesini de o kadar yüksek ve 30/60 hatta oyun destekler ise daha fazlası ile oynayabilirsiniz. Game Pass ile oyunlara da yüklü miktarda para vermeye gerek yok ve arada konsol için mağazada güzel indirimleri oluyor. Bu açıdan çok fazla artısı var. Eksi olarak ürünün değil de, bu fiyata iki kollu olanları var. Ben zamanında aldığımda iki kol + 500 GB konsol + 4 tane oyun ile 2500 lira idi. Yıl 2019 idi. Halen daha severek kullanıyorum. FH5, Gears of War, GTA, mk 11, Tekken 7, Crew 2 vb çoğu oyunu da bu konsolda dene şansım oldu. Donma, kasma vb bir sorun görmedim ama ağzına kadar dolu olunca biraz sıkıntı yaratabiliyor. Bunun haricinde bazen aşırı sıcakta fazla ısınabilir. Klima açık veya normal bir sıcaklıkta oynamanızı, etrafı da hava alacak şekilde açık bırakmanızı öneririm.
Kutulu oyun konusunda ise, oyun CD'sine bakın. Çizik veya kaçak olma vb bir durumu yok ise alınabilirler.