2. el yazıcı alınır mı?

İmamic

Hectopat
Yer
düzce
Merhaba, YKS çalıştığım için bazen not vb. çıkartmam gerekiyor, evde 8 yıldır kullanılmayan HP DeskJet 1000 var fakat güç kablosu ve adaptör yok, olsa %75 çalışır gibi en son bir sorunu yoktu. Sizce ona yeni bir adaptör mü alayım (bazı dükkanlara sordum yok dedi biri de 600₺ istemişti almadım. Sahibinde 2. el adaptörleri 150₺ ye falan satıyorlar biride aynı yazıcıyı adaptör ve diğer kabloları ile 280₺ satıyor) ya da daha fazla para vererek 2. el başka bir yazıcı mı alayım? Veya 2000₺'ye Canon'un sıfır bir yazıcısı vardı onu mu almak daha mantıklı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Aylık ortalama 25 kağıt çıkarırım. Kartuşların fiyatını düşünerek hangisi daha mantıklı olur benim için? Tanklı, lazerli yazıcılar da öneriliyor fakat bilgi sahibi değilim.
Bendeki yazıcı👇

IMG20250205130438.jpg

IMG20250205130506.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam not falan çıkarcakmışsın gereksiz 2k gibi para vermeye gerek yok bence ikinci el adaptör kablo falan al en ucuza çöz. Yazıcın siyah beyaz çıktı çıkarıyorsa yeter sana zaten.

Merhaba, YKS çalıştığım için bazen not vb. çıkartmam gerekiyor, evde 8 yıldır kullanılmayan HP DeskJet 1000 var fakat güç kablosu ve adaptör yok, olsa %75 çalışır gibi en son bir sorunu yoktu. Sizce ona yeni bir adaptör mü alayım (bazı dükkanlara sordum yok dedi biri de 600₺ istemişti almadım. Sahibinde 2. el adaptörleri 150₺ ye falan satıyorlar biride aynı yazıcıyı adaptör ve diğer kabloları ile 280₺ satıyor) ya da daha fazla para vererek 2. el başka bir yazıcı mı alayım? Veya 2000₺'ye Canon'un sıfır bir yazıcısı vardı onu mu almak daha mantıklı? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Aylık ortalama 25 kağıt çıkarırım. Kartuşların fiyatını düşünerek hangisi daha mantıklı olur benim için? Tanklı, lazerli yazıcılar da öneriliyor fakat bilgi sahibi değilim.
Bendeki yazıcı👇

Eki Görüntüle 2416533

Eki Görüntüle 2416535
Bu yazıcıyı çalıştırabiliyorsan çalıştır kullan. Kartuş kısmına gelirsek çok çabuk bitiyorlar. Mürekkep seti al bittikçe doldurursun. Her kartuş bittiğinde kartuş değiştirmek çok pahalıya gelir.

Hocam not falan çıkarcakmışsın gereksiz 2K gibi para vermeye gerek yok bence ikinci el adaptör kablo falan al en ucuza çöz. Yazıcın siyah beyaz çıktı çıkarıyorsa yeter sana zaten.

Renkli de alabiliyor, sahibinden Param Güvende ile olanlara bakacağım. Küçük olduğu için bir yerlere de götürülür.

Bu yazıcıyı çalıştırabiliyorsan çalıştır kullan. Kartuş kısmına gelirsek çok çabuk bitiyorlar. Mürekkep seti al bittikçe doldurursun. Her kartuş bittiğinde kartuş değiştirmek çok pahalıya gelir.

Mürekkep nasıl kullanılıyor, şu an içinde kartuş yok, kartuş bitince mürekkepi kartuşa mı doldurucaz.

Renkli de alabiliyor, sahibinden Param Güvende ile olanlara bakacağım. Küçük olduğu için bir yerlere de götürülür.

Mürekkep nasıl kullanılıyor, şu an içinde kartuş yok, kartuş bitince mürekkepi kartuşa mı doldurucaz.

Şu an içinde kartuş yoksa mecbur kartuş alacaksınız. Kartuşlar ve adaptör gibi şeyleri aldığınızda 2000'e yaklaşır zaten fiyat.

Şöyle bir yazıcı alabilirsiniz. E404 modelini kullanıyorum 7-8 senedir. 1 kere kartuş değişti sadece. Mürekkep doldurma şöyle oluyor. Mürekkep kutusundan şırıngaya mürekkep çekiyorsunuz. Sonra kartuşun kapağına açtığınız deliklerden içine basıyorsunuz. Renk sırası vs. çok önemli. Burada yüzeysel anlattım ama kartuşa göre video vardır internette.
Mesela attığım yazıcıyı alırsanız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kartuşlar genelde 1-1,5 ay dayanıyor sonra bitiyor (kullanıma bağlı. Ben günde 3-4 sayfa alıyorum en az) Her bittiğinde yenisini almaya kalksam yılda 8 bin küsür para çıkar cebimden. Ama bir mürekkep dolum seti ile kartuşu çok kez doldurursunuz. 10'dan fazla kez doldurdum hala yarıya gelmedi mürekkepler.

Şu an içinde kartuş yoksa mecbur kartuş alacaksınız. Kartuşlar ve adaptör gibi şeyleri aldığınızda 2000'e yaklaşır zaten fiyat.

Şöyle bir yazıcı alabilirsiniz. E404 modelini kullanıyorum 7-8 senedir? 1 kere kartuş değişti sadece. Mürekkep doldurma şöyle oluyor. Mürekkep kutusundan şırıngaya mürekkep çekiyorsunuz. Sonra kartuşun kapağına açtığınız deliklerden içine basıyorsunuz. Renk sırası vs. çok önemli. Burada yüzeysel anlattım ama kartuşa göre video vardır internette.
Mesela attığım yazıcıyı alırsanız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kartuşlar genelde 1-1, 5 ay dayanıyor sonra bitiyor (kullanıma bağlı. Ben günde 3-4 sayfa alıyorum en az) her bittiğinde yenisini almaya kalksam yılda 8 bin küsur para çıkar cebimden. Ama bir mürekkep dolum seti ile kartuşu çok kez doldurursunuz. 10'dan fazla kez doldurdum hala yarıya gelmedi mürekkepler.

Yazıcı 250-300₺ ye çalışır duruma gelir fakat kartuşların tanesi 1000₺ yani 1300₺ harcasam sadece siyah beyaz çıktı alan, 10 yıllık ve çalışması garanti olmayan bir yazıcı kullanırım. Bu durumda sizin dediğiniz daha mantıklı. Kartuşlar neden bu kadar pahalı anlamadım.

Yazıcı 250-300₺ ye çalışır duruma gelir fakat kartuşların tanesi 1000₺ yani 1300₺ harcasam sadece siyah beyaz çıktı alan, 10 yıllık ve çalışması garanti olmayan bir yazıcı kullanırım. Bu durumda sizin dediğiniz daha mantıklı. Kartuşlar neden bu kadar pahalı anlamadım.

İnanın ben de bilmiyorum. Yazıcı kartuşsuz olarak 1300 lira kartuşlar 1100 lira. Yazıcı 200 lira o zaman :D. Neyse. Dediğim gibi doldur-kullan en mantıklısı. Ama not düşeyim bir ömrü var kartuşların. Şu anki kartuşları 2 senedir kullanıyorum bir sorun çıkmadı, umarım da çıkmaz.

İnanın ben de bilmiyorum. Yazıcı kartuşsuz olarak 1300 lira kartuşlar 1100 lira. Yazıcı 200 lira o zaman :D. Neyse. Dediğim gibi doldur-kullan en mantıklısı. Ama not düşeyim bir ömrü var kartuşların. Şu anki kartuşları 2 senedir kullanıyorum bir sorun çıkmadı, umarım da çıkmaz.

Bende diyorum bu yazıcılar 2. el de niye bu kadar ucuz meğer kartuşsuz oldukları içinmiş. Ablam da vardı E414, içinde kartuş vardı diye hatırlıyorum belki mürekkep alıp onu kullanırım. İlginiz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı