2 fan portlu anakarta 3 fan takmak

akarademir16

Kilopat
Merhaba ASUS ROG STRIX X570'e Gaming Wi-Fi anakarta sahibim. Kasam Corsair 500D modeli. Kasanın 3 kasa fanı mevcut. Bunları anakarta takmak istediğimde CHA_FAN 1 ve CHA_FAN 2 mevcut 3. fanı nereye takmalıyım? Kullanım kılavuzundaki görseli de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• anakart fan.jpg
    anakart fan.jpg
    159,7 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba ASUS ROG STRIX X570'e Gaming Wi-Fi anakarta sahibim. Kasam Corsair 500D modeli. Kasanın 3 kasa fanı mevcut. Bunları anakarta takmak istediğimde CHA_FAN 1 ve CHA_FAN 2 mevcut 3. fanı nereye takmalıyım? Kullanım kılavuzundaki görseli de ekliyorum.
Çoğaltıcı alabilirsiniz CHA_FAN girişleri 1A akım verir, fanlarınız olsa olsa en fazla 0.35-0.40A'dir. Ben tek girişten 3 fan çalıştırıyorum sıkıntısız.

Hocam peki nispeten iyi bir anakart sahibi olduğumu düşünüyorum bir çok anakartta 4x4 cha fan girişi mevcutken bende böyle olmasına akıl sır erdiremiyorum, rastgele birisine taksam güç alabilir miyim fandan korkudan güç veremiyorum pc ye.

Daha önce commander pro mevcuttu, onda da çok sesli calıstıgı için rahatsız oluyordum

@Darkkandadr

Fan portu sayısı çok da önemli değil, fanları birbirine bağlayıp (daisy chain) en son boşta kalan fan kablosunu da anakarta takabilirsiniz veya fan çoklayıcı alıp fanları çoklayıcı aracılığı ile de bağlayabilirsiniz. Çoğu kişi dediğim gibi yapıyor zaten, 2-3 fanı tek porta taksanız bile sorun olmaz. Zaten sorun olsa çoğu kişi bilgisayarına anakarttaki port sayısı kadar fan takmak zorunda kalırdı. O nedenle içiniz rahat olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı