2 farklı Hızda RAM kullanmak

Hakan.T

Decapat
Daha fazla  
Anakartımda (4x2GB) 1333 MHz RAM ve 8 GB 1600 MHz RAM var. Resimde kullandığım ramlerin marka ve özelliklerini görebilirsiniz. Sistem otomatik olarak en düşük olan RAM'in MHz'ine düşürüyor. Bu şekilde kullanmaya devam edersem bir sorun çıkar mı yada (4x2GB) olanı çıkarsam daha mı iyi olur ve 1333 Mhz oyunlar açısından iyi midir?
Görev yöneticisi.png

Dosya Ekleri

• slot 2.png
    slot 2.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 39
  • slot 3.png
    slot 3.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 43
  • slot 4.png
    slot 4.png
    10,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Screnden baktığım kadarıyla ülke ortalamasının üzerinde bir donanıma sahip olduğunuzu gördüğümü söylemeliyim.
Ancak ihtiyaçlarınızı bilmeden cevaplamaya çalışmak benim açımdan da birçokları açısından da güç.
Bence ya ihtiyaçlarınızı en çok hangi alanda kullanacağınız belirleyin belirtin ki ölçülüp tartılabilsin.
Veya kullanın bu hali ile Ram mi yolda zorlanıyor, ekran kartı mı, işlemci mi anakar mı görün/görelim, yatırım yapmanıza yardım etmeye çalışalım derim.

Screnden baktığım kadarıyla ülke ortalamasının üzerinde bir donanıma sahip olduğunuzu gördüğümü söylemeliyim.
Ancak ihtiyaçlarınızı bilmeden cevaplamaya çalışmak benim açımdan da birçokları açısından da güç.
Bence ya ihtiyaçlarınızı en çok hangi alanda kullanacağınız belirleyin belirtin ki ölçülüp tartılabilsin.
Veya kullanın bu hali ile Ram mi yolda zorlanıyor, ekran kartı mı, işlemci mi anakar mı görün/görelim, yatırım yapmanıza yardım etmeye çalışalım derim.
İhtiyaçlarım mesela GTA 5`i orta ayarlarda çok rahat oynayabilmek. Bilgisayarımın ekran kartının yetersiz olduğunu düşünüyorum çok fazla Zula oynadım ve Paris haritası var en düşük ayarlarda tüm sistem bakımını ve performans iyileştirmelerini yapmama rağmen 40-50 FPS arası geziyor. RX580 alsam bence oyun akar. Geçen GTA 5 yükledim. İlk görevi zar zor yaptım düşük ayarlarda oynadım birde. Sizcede ekran kartım yüzünden değil midir? (Asus Nvidia GT 640 2GB 128 Bit)

Peşin söyleyeyim ben oyun ve gereksinimlerinden hiç anlamam :) Birer birer taramam gerekiyor. Ancak okuyanlar açısından görüntü şimdi biraz daha netleşti. Katılan arkadaşlar olacaktır artık.

3.nesil İ5 işlemcinin yanında gideceğini sanmıyorum.
Size katılmıyorum. Oyun oynarken en önemli donanım ekran kartıdır. Güçlü bir ekran kartı işlemciyi kollayabilir ve o kadar da kötü bir işlemci olduğunu sanmıyorum. Eğer Premiere gibi işlemci kullanımı gerektiren bir program olsa haklı olabilirdiniz ama burada grafik ağırlıklı işlerden bahsediyoruz. 16GB ram ve SSD ile sistem tıkanmaz ve güzel bir oyun deneyimi sunar. En azından benim argümanlarım var siz sadece "gideceğini sanmıyorum" yazmışsınız nedenini yazsanız daha iyi olurdu.
Peşin söyleyeyim ben oyun ve gereksinimlerinden hiç anlamam :) Birer birer taramam gerekiyor. Ancak okuyanlar açısından görüntü şimdi biraz daha netleşti. Katılan arkadaşlar olacaktır artık.
Teşekkürler. Umarım birisi yardımcı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı