2 farklı M.2 SSD'yi tek bilgisayarda kullanmak mümkün mü?

recepaslan

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım yakın zamanda açtığım konuda da belirtmiştim Kioxia experia aldım normalde laptopta kullanacağım fakat şimdilik Windows'u kurup abimin masaüstü bilgisayarına takmak istiyorum. Sorum şu; abimin bilgisayarında halihazırda kullanılan Windows 10 kurulu M.2 SSD var ben 2. M.2 yuvasına kendi Windows 11 kurulu ve içinde programlarımın olduğu M.2'yi taksam bilgisayarda 2 farklı bilgisayar varmış gibi olur mu? Yani ben kendi alanıma girebilir miyim? Programlar vs kurulu halde sıkıntısız olarak işletim sistemi ve alan değişebilir miyiz? Eğer bu mümkünse boot option ile mi yapılıyor?

Boot tuşu ile diskini seçip kendi verilerinin olduğu kısma erişebilirsin. Fakat bilgin olsun; cihaz aynı anda iki diski de görecek. Dolayısıyla abin senin bilgilerine erişebilir.

Aslında mümkün, boot kısmında öncelik hangi diskte ise ondaki windows ile açabilirsin. Bende iki tane SSD takılı ve ikisinde de Windows var fakat diğerini açmayı denemedim, muhtemelen olur.

Fakat şöyle bir durum var, eğer laptopunda kurulum sonrası driver vs. kurduysan muhtemelen diğer PC'ye takınca çakışacaktır ve mavi ekran verme riski var. Kurulum sonrası driverlar yüklenmeden hemen laptopu kapatıp ondan sonra PC'ye takabilirsin, veya direkt diğer PC'ye SSD'yi boş halde takıp Windows'u orada kurabilirsin (en sağlıklısı bu olur) Sonrasında tekrar laptop'a aktarırsan driverları kaldırıp tekrar kurarsın.

Boot tuşu ile diskini seçip kendi verilerinin olduğu kısma erişebilirsin. Fakat bilgin olsun; cihaz aynı anda iki diski de görecek. Dolayısıyla abin senin bilgilerine erişebilir.

Bilgi konusunda sıkıntı yok hocam fakat her bilgisayarı açtıktan sonra sürekli klavyeden boot tuşuna basmam gerekiyor galiba değil mi?

Driver meselesi çok kafamı kurcaladı hocam ki laptopta Intel işlemci var masaüstünde AMD.

Her açılışta boot menüsünden önceliği ayarlaman lazım evet.

Driverlar sorun çıkartmayabilir ama ekran kartı driverını en azından DDU ile kaldırmak lazım eğer yüklü ise. Muhtemelen sorun olmaz, artık Windows çoğunu kendi otomatik kuruyor zaten.

Evet boot tuşundan kendi diskini seçip gireceksin. Driver konusu büyük problem değil. Yeni sürücüleri kurup rahatlıkla kullanırsın. Windows güncellemelerini aç o gerekenleri yapar zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…