2 Farklı markanın RAM'leri uyar mı?

EmreGltkn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Ben 5 yıl önce 8 GB(2x4GB) RAM'e sahip bir bilgisayar topladım ancak yeterli gelmediği RAM miktarını yükseltmek istedim. Önceki RAM'imin markası G.Skill'di yeni aldığım ise Kingston. Şu an aklıma takılan şey RAM'in bilgisayar boştayken 4 GB kullanılması. Bu normal mi? Eğer normalse bir tane daha RAM almayı planlıyorum 4 GB yerine 8 GB alırsam çok büyük bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım?

RAM'larin bilgileri:
gskill
kingston

ram1.jpg

ram2.jpg

Yeni model alabileceğimi sanmıyorum anakartım DDR3'ü destekliyor sadece o yüzden DDR3'ü destekleyen 1600MHz olan bir bunu bulabildim o yüzden Kingston aldım. Bana bu durumda RAM'i arttırmam için ne önerirsiniz?

Aynı marka bulamadım çok yerde satılmıyor malum 5 yıl önce almıştım. Aslında anakartım yüzünden böyle sıkıntılar çekiyorum ama hem anakart hem işlemci hem de RAM değiştirmek beni aşıyor. Şu an 12 GB RAM gözüküyor bilgisayarda ama sanki yeterince performanslı değil gibi geliyor ne yapsam bilemedim.

Bence çok sıkıntı çıkmıyorsa o parayı kenara koyun. Zamanı gelince komple yenilersiniz. Şimdi RAM alırsanız seneye sistem değiştirirken bu RAM'ler çöp olacak. İdare edebildiğiniz kadar idare edin.

Bence çok sıkıntı çıkmıyorsa o parayı kenara koyun. Zamanı gelince komple yenilersiniz. Şimdi RAM alırsanız seneye sistem değiştirirken bu RAM'ler çöp olacak. İdare edebildiğiniz kadar idare edin.
Açıkçası Türkiye'de bir daha bilgisayar almayı planlamıyorum o yüzden sanırım en iyisi böylece bırakmak olacak :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı