2 farklı RAM markası tek sistemde çalışır mı?

• Konuyu başlatan tak3
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 241

tak3

Hectopat
Anakart
b550m
İşlemci
ryzen 5 5600x
Elimde 2X Corsair Vengeance 8 GB 3200MHz CL 16 ve 2X Crucial Ballistix Sport 8 GB 3000MHz CL15 RAM var.
Bunları aynı sistemde kullanmak istiyorum çalışır mı bilmiyorum o yüzden sormak istedim.

Son düzenleme:
Hepsi 3000MHz CL16 da çalışır. AMD'de 2'den fazla RAM tavsiye edilmiyor. Bu üçünü satıp 2x16 RAM'e geçmenizi tavsiye ederim.

Düzeltmek isterim ballistixten de 2 tane var.

Hepsi 3000MHz CL16 da çalışır. AMD'de 2'den fazla RAM tavsiye edilmiyor. Bu dördünü satıp 2x16 RAM'e geçmenizi tavsiye ederim.

Peki şu anda en mantıklısı hangisi olur.

Hepsini tak, dene. Şu ana kadar defalarca farklı marka/model RAM'leri kullandım, hiçbirinde sorun çıkmadı. Büyük ihtimalle sorunsuz kullanırsın ama garantisini kimse veremez.

AMD'de 2'den fazla RAM tavsiye edilmiyor.
Kim tavsiye etmiyor? İlk defa duyuyorum.

Hepsini tak, dene. Şu ana kadar defalarca farklı marka/model RAM'leri kullandım, hiçbirinde sorun çıkmadı. Büyük ihtimalle sorunsuz kullanırsın ama garantisini kimse veremez.

2x16'nın 4x8'den daha performanslı çalışmasından bahsediyor sanırım.

Anakartı Dual channel.

İşlemciyi yanlış okumuşum, am4 müş. Çok sıkıntı olmaz onda. Ama AM5 de 2 den fazla ramde stabilite sorunları yaşanıyor, expo düzgün çalışmayabiliyor. DDR5 4 dimms on am5 -- what's working, what's not?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bunu söyleyen kim peki? 😀

Donanımarşivin bir videosunda görmüştüm, 4 RAM kullanıldığında 2 RAM'e nazaran daha çok delay olduğunu söylüyordu. 2 RAM kullanılması daha iyi gibisinden konuşuyordu.

İşlemciyi yanlış okumuşum, AM4 müş. Çok sıkıntı olmaz onda. Ama AM5 de 2'den fazla RAM'de stabilite sorunları yaşanıyor, EXPO düzgün çalışmayabiliyor. DDR5 4 dimms on am5 -- what's working, what's not?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bundan da bahsediyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı