Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
@UtkuG @Mesutcan24 son tüketici için sunulan işlemcilerde (i5, i7, Ryzen 5-7, vs.) 64 Bit iki işlemci kanalı bulunur. Bu iki kanala 4 RAM bağlamak için anakart üreticileri daisy chain (en popüler) ve T-topology olmak üzere 2 farklı yöntem kullanırlar. Önerilen slotlar A2-B2 denme sebebi de buradan gelir. Daisy chain tekniğinde genelde A2 ve B2 slotları işlemcideki kanallara bağlanırken A1 ve B1, A2 ve B2 slotları üzerinden işlemciye ulaşır. Böyle olunca 4 RAM kullandığında maksimum çıkabileceğin frekans düşebilir, atıyorum 2 RAM'le 3600-3800 MHz kullanabilirken 4'e geçtiğinde anakarta da bağlı olarak 3466 MHz'e düşmen gerekebilir.
Ama bu demek değil ki 4 slot kullandığında problem yaşarsın veya performansın düşer. Aksine 4 RAM kullandığında oyunlarda genelde çok az da olsa FPS artışı yaşanır. Uzun süre Ryzen 2200G, Ryzen 1600 ve Ryzen 5600'de 3 ve 4 RAM kullandım.
Ama bu demek değil ki 4 slot kullandığında problem yaşarsın veya performansın düşer. Aksine 4 RAM kullandığında oyunlarda genelde çok az da olsa FPS artışı yaşanır. Uzun süre Ryzen 2200G, Ryzen 1600 ve Ryzen 5600'de 3 ve 4 RAM kullandım.