2 farklı RAM sıkıntı çıkarır mı?

th3.non

Picopat
Merhaba,
Bilgisayarıma upgrade yapmak için anakart değiştim ve RAM alacağım kendime bendeki olan RAM'in aynısını alıp takmayı planlıyordum fakat ne Sahibinden'de, ne sıfırı hiçbir yerde bulamadım aynı frekanslı olan RAM yok. Aklımda düşüğü 3200MHz veya 3600MHz'lik CL16 RAM almak

Bende olan model:

XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) RGB DDR4 4133 MHz CL19​

Eklemek istediğim RAM:

XPG Spectrix D41 8 GB DDR4 3600 MHz CL18 (2 adet)​

Yani PC'yi 32 GB yapmaya çalışıyorum sıkıntı çıkarır mı veya ne gibi sorunlar yaratır.

Anakart:

ASUS TUF Gaming A520M-Plus Wi-Fi​

İşlemci:

AMD Ryzen 5 5600X​

Hocam bu konu hakkında kimse net bir şey söylemez ama ben sana deneyimlerimden şunu söyleyebilirim. Ben de aynı durum yaşamıştım piyasada yoktu ram bende ikisinin benzer şekilde çalışacağı en iyi rami aramıştım sizin gibi bazıları olmaz vs demişti. Benim masaüstünde şu an sorunsuz çalışıyor.

Demek istediğim denemekten zarar gelmez aynı cl ve mhz değerine ayarlıyorlar genelde kendilerini.

Hocam bu konu hakkında kimse net bir şey söylemez ama ben sana deneyimlerimden şunu söyleyebilirim. Ben de aynı durum yaşamıştım piyasada yoktu RAM bende ikisinin benzer şekilde çalışacağı en iyi RAM'i aramıştım sizin gibi bazıları olmaz vs demişti. Benim masaüstünde şu an sorunsuz çalışıyor.

Demek istediğim denemekten zarar gelmez aynı CL ve MHz değerine ayarlıyorlar genelde kendilerini.

Peki, RAM'lerin hız konusunda veya driverinde bir şeyler olur mu? (CL değeri, MHz değeri vb.)

CL değerleri aynı olmalı. MHz değerine gelince en düşük neyse ona göre çalışır. CL değerleri farklıysa görüntü gelmez. Aynı marka olması mühim değil. İlk önemli olan CL değeri. Alabiliyorsan MHz değeride aynı olsun. Olmasa da XMP'den ayarlarsın zaten.

CL değerleri aynı olmalı. MHz değerine gelince en düşük neyse ona göre çalışır. CL değerleri farklıysa görüntü gelmez. Aynı marka olması mühim değil. İlk önemli olan CL değeri. Alabiliyorsan MHz değeride aynı olsun. Olmasa da XMP'den ayarlarsın zaten.

CL değerini kısabilir miyim peki?

Hocam bu konu hakkında kimse net bir şey söylemez ama ben sana deneyimlerimden şunu söyleyebilirim. Ben de aynı durum yaşamıştım piyasada yoktu RAM bende ikisinin benzer şekilde çalışacağı en iyi RAM'i aramıştım sizin gibi bazıları olmaz vs demişti. Benim masaüstünde şu an sorunsuz çalışıyor.

Demek istediğim denemekten zarar gelmez aynı CL ve MHz değerine ayarlıyorlar genelde kendilerini.

Denemekten zarar gelmez diyorsun. Adam para verecek ürün alırken. Daha ne zarar gelebilir.:D

CL değerini kısabilir miyim peki?

CL değeri ile oynayamazsın. O RAM'lerin kendi değeri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı