Mesajıma düzenleme yolu ile ekleme yapmıştım. Onu gözden geçirirsen cevabını vermiştim. Orada söylediğime ek olarak bin TL'ye kadar sıfır boş kasalar da bulunuyor. Hani fikir açısından diyorum, bu kasanın içinden ilgili donanımları çıkarıp, yeni kasaya monteleyip, bu kasayı ve parçaları babana verebilirsin. Hem bi "upgrade" hissi yaşamış olursun. Tabii kasan çok eski değilse problem değil. Bu kasa önerisini yapma sebebim ne kadar eski kasa olursa olsun her ürün satılabilir durumda. İlla bi alıcısı çıkıyor teknoloji ürünlerinin. Ele ek para geçmesi demek parça temininde daha avantajlı olmamız demek. Ancak iyisi mi sen şuan sınavlarına odaklan. Sınavların bittiğinde daha somut adımlar atarak hem senin sistemini güncelleyelim hem de babanın PES zevkini sürdürelim
Ben olsam eski dediğin sistemi elden çıkartmaya çalışırdım, ne kadar gelirse kardır mantığıyla. Sonrasında ikince el, ddr4 bir sistemi 8-10 bin bandında almaya çalışırdım. Böylece 2 taraf birbirine yakın olurdu. Ve kimse mutsuz olmazdı. Sonuçta babanda bilgisayar kullanıyorsa, adamda yavaş bilgisayar kullanmamış olurdu
Eski PC'de Amd Phenom II X4 850 // M5A87 // 4GB RAM // 500W PSU var imiş.
Aynı şeyden mi bahsediyoruz kontrol etmek amaçlı kafamdakini tekrar yazayım ben, siz yine önerilerinizi yaparsanız sevinirim.
Eski kasadaki yukarda saydığım şeyleri satıp elime para geçmesi fikrine katılıyorum (PSU kalabilir) Ek olarak şu anki iyi PC'deki işlemci anakart ve 8GB RAM'i eski kasaya alıp R7 240 ekran kartı ile idare ederek, GTX 960'lı sisteme de DDR4 anakart ve işlemci takviyesi ile eldeki 16 GB RAM'i kullanarak güncellemiş bir şekilde devam etmek istiyorum. Daha sonra da sirkülasyon olarak elime geçen parayla ola ki bir ekran kartı vs. alırım bu noktada GTX 960'ı babamın PC'ye takıp benimkini güncellemeye devam ederim diye düşünüyorum.
Yani siz İ5 6500, MSI H110M'i falan da mı satmamı ve baştan bir sistem dizmemi öneriyorsunuz onu anlayamadım. Bana kalırsa hâlihazırda bu sistem varken eski PC'ye aktarıp elime para geçtikçe güncellemek daha mantıklı geldi.
Aynı noktada mıyız bilemedim, tekrar etmiş olduysam kusura bakmayın.
Kafamdaki plana göre örnek verecek olursam mesela;
İ5 12400F + GIGABYTE H610M satın alarak GTX 960'lı sistem ve 16 GB RAM ile devam etmek.
Eski sisteme ise İ5 6500 + MSI H110M + 8 GB RAM'i aktararak R7 240 ile idare etmek.
Daha sonra da eski PC'den de çıkan eski şeyleri satarak elime para geçtikçe güncelleyecek olursam; dediğiniz gibi, R7 240 satılabilir ve GTX 960'ı eski sisteme aktararak güncel olan sisteme 2. el daha iyi bir ekran kartı satın alınabilir- Mesela?