2 farklı SSD nasıl birleştirilir?

Enesf27

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi bilgisayarda iki tane 256 GB'lık SSD bulunuyor. Bunları birleştirmek istiyorum, yani toplam 512 GB olsun istiyorum yalnız RAID kısmını BIOS'ta bulamadım. Yardımcı olur musunuz veya sıfırlamadan nasıl diski genisletebilirim?

Şimdi bilgisayarda iki tane 256 GB'lık SSD bulunuyor. Bunları birleştirmek istiyorum, yani toplam 512 GB olsun istiyorum yalnız RAID kısmını BIOS'ta bulamadım. Yardımcı olur musunuz veya sıfırlamadan nasıl diski genisletebilirim?
Diskleri neden birleştirmek istiyorsun ki?

Dostum gerçekten yardımcı olsan çok sevinirim çünkü 4 gündür bunun için uğraşıyorum ve RAID modu açmam gerekiyor muş internette araştırdiğima göre ama BIOS'da sadece AHCI mod gözüküyor RAID gözükmüyor nedendir hani ona göre bilgisayarı sıfırlayacağım da acil bana bir yardımcı olursanız sevinirim.

2 farklı disk birleşmez diye biliyorum. Eğer tek disk 2'ye ayrıldı ise birleşir.

Hayır dostum 2 tane SSD var farklı birisi SATA 3'e bağlı birisi SATA 4'e bağlı.

Tam hatırlamıyorum ama mini Partition tool wizard da bununla ilgili bir şey vardı. Bu uygulamayı biraz araştırın isterseniz. GPT'ye sorduğumda yapabileceğimizi söyledi ama denemediğimden sadece yol olduğunu söyleyebilirim.

Dostum gerçekten yardımcı olsan çok sevinirim çünkü 4 gündür bunun için uğraşıyorum ve RAID modu açmam gerekiyor muş internette araştırdiğima göre ama BIOS'da sadece AHCI mod gözüküyor RAID gözükmüyor nedendir hani ona göre bilgisayarı sıfırlayacağım da acil bana bir yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum gerçekten yardımcı olsan çok sevinirim çünkü 4 gündür bunun için uğraşıyorum ve RAID modu açmam gerekiyor muş internette araştırdiğima göre ama BIOS'da sadece AHCI mod gözüküyor RAID gözükmüyor nedendir hani ona göre bilgisayarı sıfırlayacağım da acil bana bir yardımcı olmanız lazım.

Hocam normalde direkt cevabı yazacaktım ama yasak olduğu için yazmayacağım. Bu yazdıklarınızı ChatGPT'ye yazdığınız zaman.
Disk yönetimi ile ilgili bir cevap veriyor. Bunu deneyebilirsiniz. Bana mantıklı geldi ama 2 tane diskim olmadığı için deneyemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı