2 farklı SSD'yi birleştirmek mümkün mü?

Mozzers

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050 Tİ / İ5 12.NESİL / 16 GB RAM / 512 GB SSD /
SSD veya HDD modeli
kingston , micron
Merhaba, laptopta 2 farklı SSD var, biri 500GB Micron, diğeri ise 1TB Kingston. Bu ikisini birleştirmek istiyorum ancak yapamıyorum. Disk yönetiminde ikisi de farklı SSD ve farklı disk olarak görünüyor, bu yüzden sıkıntı çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla yapılamıyor. Ancak RAID vb kısımlara fazla hakim değilim belki RAID ile yapılabiliyordur. Ama şahsen hiç duymadım veya görmedim ben.

İki farklı SSD'yi tek bir sürücü gibi birleştirmek istiyorsan, Windows'ta Disk Yönetimi üzerinden bunu yapamazsın çünkü her biri farklı fiziksel disk olarak tanımlanıyor. Ancak, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsin:

Depolama Havuzu (Storage Spaces) Kullanma (Windows)

Bu yöntemle iki SSD'yi birleştirerek tek bir sanal sürücü gibi kullanabilirsin:
  1. Başlat menüsüne "Depolama Havuzları" yaz ve aç.
  2. "Yeni havuz ve depolama alanı oluştur" seçeneğine tıkla.
  3. Micron ve Kingston SSD'lerini seçerek bir havuz oluştur.
  4. Havuz için Basit (Striped) veya Yansıtmalı (Mirror) yapılandırmasını belirle.
  5. Disk formatını NTFS veya ReFS olarak seç ve işlemi tamamla.
Avantajı: Windows tarafından tek bir sürücü gibi görünür.
Dezavantajı: Eğer bir SSD bozulursa, verilerin zarar görebilir.

RAID 0 veya JBOD (Just a Bunch of Disks) Kullanma (BIOS/UEFI ve Windows)

Eğer anakartın RAID desteği veriyorsa, BIOS üzerinden RAID veya JBOD modunu etkinleştirebilirsin:
  1. BIOS/UEFI’ye gir (Genellikle DEL veya F2 tuşu ile).
  2. SATA Konfigürasyonu veya RAID Konfigürasyonu bölümüne git.
  3. SSD’leri seçerek RAID 0 (striped) veya JBOD (birleştirilmiş diskler) olarak yapılandır.
  4. Windows’u tekrar başlat ve yeni disk yapılandırmasını gör.
Avantajı: Daha yüksek performans (RAID 0 ile).
Dezavantajı: SSD’lerden biri arızalanırsa RAID 0’daki tüm veriler kaybolabilir.

Windows un kurulu olduğu ssd yi başka bir ssd ile birleştiremiyorsun diye biliyorum. Ben de bir ara bu işlere takmıştım ssd yi bozmuştum en sonunda kendimi bilgisayarcıda bulmuştum o da ssd ölmüş demişti. Hiç bulaşma ahmadım yani

Windows un kurulu olduğu ssd yi başka bir ssd ile birleştiremiyorsun diye biliyorum. Ben de bir ara bu işlere takmıştım ssd yi bozmuştum en sonunda kendimi bilgisayarcıda bulmuştum o da ssd ölmüş demişti. Hiç bulaşma ahmadım yani
sabahtan beri yapmaya çalışıyordum napalım ellemicez :D

Bildiğim kadarıyla yapılamıyor. Ancak RAID vb kısımlara fazla hakim değilim belki RAID ile yapılabiliyordur. Ama şahsen hiç duymadım veya görmedim ben.
minitool wizard yazılımı ile yapılıyor ama tek sıkıntı 2 farklı ssd takılı olunca birleştirilmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı