2 Farklı TP-Link Modemi Köprülemek

km clp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Benim elimde 2 adet TP-Link modem mevcut. Biri 300MBps hız desteklerken diğeri 150MBps hız destekliyor. Ben bu iki modemi birbirine köprülemek istiyorum. Bu işlemin TP-Link'te nasıl yapıldığını açıklar mısınız?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın evinde kullanacağımız 150MBPS'lik modemin modeli: TD854W, 300MBPS'lik modem yani benim evimde kurulu olan modemin modeli: TD-W8961ND. Lütfen yardımcı olun. Görsel veya video anlatımlı olursa daha iyi olur.

Şimdi TD-W8961ND modem üzerinden 4. LAN Portu üzerinden TD854W'ye kablo çekin. Bu kablo TD854W model modeminde 4. portuna takılacak. Ardından hangi modeme internet geliyorsa o modemden ağ kurulumu yapılacak. Diğer modem ise fabrika ayarlarına sıfırlanacak. 4. port üzerinden otomatik olarak diğer modemi tanıyacak ve kurulumu yaparken Access Point olarak kurulum yaptıracak. Artık cihazlarınızın kurulumları hazır.

Ağ kurulumu ne, o nasıl yapılacak? Kurulumu yaparken Access Point olarak kurulum yaptıracak cümlesinde burada ben bir şey yapacak mıyım?

Ağ kurulumu ne, o nasıl yapılacak? Kurulumu yaparken Access Point olarak kurulum yaptıracak cümlesinde burada ben bir şey yapacak mıyım?
Eğer internet hattı senden ona gidecekse sen bir ayar yapmayacaksın. O modemi fabrika ayarlarına çevirecek ve kurulumunu yaparken kitapçığa bakarak Access Point olarak yapacak.

Tamam, çok sağ ol, teşekkür ederim de kurulumu yaparken kitapçığa bakıp yaparım. Ama Access Point olarak nasıl yapacağım onu anlamadım. Ona da bi dedim tamamdır, çok teşekkür ederim. :)

Bir de illa 4. porta mı takılacak? 1'e taksam olmaz mı?

TP-Link'in 4 portlu modemlerinde sadece 4. port bu özelliği desteklemektedir. Access Point olarak zaten kitapçığa bakınca yapabileceksin.

Veya kafan çok fazla karıştı ve hiç bir şey anlamadıysan dediklerimden şu Access Point cihazını alıp kendi modeminin herhangi bir portuna takarak kullanabilirsiniz.

Her şeyi anladım, hepsini 1 şey hariç. Kitapçığa bakıyorum hiçbir şey anlamıyorum. Kurulum yapmayı biliyorum ama Access Point olarak bilmiyorum. Bir onu anlamadım. Zaten param olsa niye bu kadar uğraşayım, gider alırdım. :)

file:///C:/Users/Kas%C4%B1m/Desktop/TD854W%20User%20Guide.pdf

Kulllanım klavuzu burada. Buradan bana işaretleyip anlatabilirsin. Sayfa numarasını falan dersin, orda şunu yap gibi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı