2 GB + 4 GB RAM Takma

niyazi28

Hectopat
Daha fazla  
Laptopumuz biraz eski işlemcimiz intel core i3 . Bizde 32 bit var ve 64 biti destekliyor . 64 bite yükseltmem lazım Windows 8 ile ama ramımız 2 gb olduğu için sistemi zorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden 4 gb'lik bir ram alıpta 2 gb ile bir çalıştırsam olur mu ? (1. slotumuz boş ona takmayı planlıyorum.)

Notebook'un marka ve modelini biliyor musun? Notebook'un 6GB yada daha yüksek kapasitede RAM takılmasını destekliyorsa 2+4 sorun olmaz.
Casper nirvana serisinden olduğu yazıyor sadece ama geldiğinde win7 home basic olarak geldi. Yani eski bir pc olduğu belli sınırı yazmıyor. Ben de onu araştırıyom 2 slotum var. Biri boş ona koycam şuanlık cl si ve mhz si uyan bir ram buldum. Notebook a göre yine bir modeli araştırayım geleyim (cpu-z den bakılır mı sınırına ?)

Son düzenleyen: Moderatör:
i3'se çok eski sayılmaz. Muhtemelen takabilirsin 8GB'a kadar desteği olabilir cihazın.
Bazı yerler 4 bazı yerler 8 bazı yerler 16 diyor. Model çoğu yerde 8 diyor kısaca mhz 1333 mhz vd cl 9 a sahip bir 4 GB RAM alabilirim şuan seçtiğim RAM'ın linkini atabilirdim fakat linkler yasak mı ?

bazı yerler 4 bazı yerler 8 bazı yerler 16 diyor model çoğu yerde 8 diyor kısaca mhz 1333 mhz vd cl 9 a sahip bir 4gb ram alabilirim şuan seçtiğim ramın linkini atabilirdim fakat linkler yasak mı ?
2+4 yaparsan işlem sırasında aksamalara neden olabilir. 2+2 ya da 4+4 yaparsan sıkıntı olmaz.

2+4 yaparsan işlem sırasında aksamalara neden olabilir. 2+2 ya da 4+4 yaparsan sıkıntı olmaz.
6 GB RAM'ı asıl sorma sebebimde buydu 2 ve katları olamlıymış ama bizde 4 GB'lik bir ram var. Laptopumuza göre yani elimdeki 4 GB eğer bizdeki 2 GB'lik ramı çıkartıp takabilirim ama elimde 4 gb var. İkisinide birleştirsek daha karlı olabiliriz diye düşündüm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı