2 GB ekran kartı vs 4 GB ekran kartı

Kötü şöhretlik durumları gibi bir durum yok, AMD sorunlu bir üretici değil. Hala bu yorumları nasıl yapıyorsunuz insan anlamış değil yıl olacak 2018.
Arkadaşı SDN'den çok uzun yıllardır tanırım. Elektronik ve yazılım kategorisinde farkı olarak her bir markanın fanboyluğunu yapar. O yüzden çok ciddiye almamak gerek. :)

AMD bu kadar sorunluysa madem, öyle bir durum da yok kesinlikle. Bu firma işlemci ve GPU sektörüne adım attığından beri nasıl ayakta bir açıklayın bakalım, SDN sitesindeki fanboy cahillerine inanıp akla mantığa ters iddaalar ortaya atmayın.

Son düzenleme:
Vega'nın süper olduğu falan yok, fiyatı aşırı derecede pahalı, ayrıca Nvidia'ya göre TDP konusunda dezavantajlı durumda bu sorununu bir türlü çözemedi, bu fiyatlara Vega kartlar alınmaz. AMD Vega kartları beklenen performansında çıktı, AMD bu kadar Vega kartları geciktirmişken performans anlamında Nvidia rakiplerine göre daha ciddi bir fark atması daha iyi olurdu alınabilir bir seri olması için. Hem kartları geç çıkarıp hemde performans konusunda Nvidia rakiplerinin benzer ya da çok az önünde bir performansa sahipler. Vega kartlar çıkana kadar Nvidia pazarın hakimiyeti ele alıp AMD'ye bir şey bırakmadı, hade TDP'yi geçtik, bu fiyatlardan nasıl satmayı düşünüyor insan anlamış değil, özel soğutmalı Vega kartlar geldiğinde fiyatları daha da ucuz olacaktır referans kartlara göre, geçen senede Nvidia FE modelleri ilk çıktıklarında pahalıyken özel soğutmalı modeller daha ucuz piyasaya çıkmıştı aynı durum AMD içinde geçerli. Üst seviye kartlarda AMD yaptığı geç hamleler dolayısıyla pazarı Nvidia'ya kaptırdı ve bu marka imajına zarar verdi.

Vega'nın süper olduğu falan yok, fiyatı aşırı derecede pahalı, ayrıca Nvidia'ya göre TDP konusunda dezavantajlı durumda bu sorununu bir türlü çözemedi, bu fiyatlara Vega kartlar alınmaz. AMD Vega kartları beklenen performansında çıktı, AMD bu kadar Vega kartları geciktirmişken performans anlamında Nvidia rakiplerine göre daha ciddi bir fark atması daha iyi olurdu alınabilir bir seri olması için. Hem kartları geç çıkarıp hemde performans konusunda Nvidia rakiplerinin benzer ya da çok az önünde bir performansa sahipler. Vega kartlar çıkana kadar Nvidia pazarın hakimiyeti ele alıp AMD'ye bir şey bırakmadı, hade TDP'yi geçtik, bu fiyatlardan nasıl satmayı düşünüyor insan anlamış değil, özel soğutmalı Vega kartlar geldiğinde fiyatları daha da ucuz olacaktır referans kartlara göre, geçen senede Nvidia FE modelleri ilk çıktıklarında pahalıyken özel soğutmalı modeller daha ucuz piyasaya çıkmıştı aynı durum AMD içinde geçerli. Üst seviye kartlarda AMD yaptığı geç hamleler dolayısıyla pazarı Nvidia'ya kaptırdı ve bu marka imajına zarar verdi.
Çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızı okudum,bilgili birisiniz anlaşılan,benim bu kartları seçmemin nedeni işlemciyle darboğaz yapmayacak şekilde ayarlamak ve yukarıda belirttiğim oyunları veya günümüzeki oyunları 1080 p çözünürlülükte high veya ultra ayarlarda 30 fps üzeri oynamak için.Şimdi bakıyorum GTX 1050 ti modeli,neredeyse rx 560 ile aynı performansı sunuyor fakat bu sefer seçtiğim işlemci'nin buna yetmeyeceğini farkediyorum.Durum şu, şimdi ki bilgisayarımın sadece anakart,ekran kartı,işlemci ve güç kaynağımı değiştiriyorum.Bütçem 1400 tl bana MSI GTX 1050ti modeline uygun işlemci,anakart ve güç kaynağı istiyorum.İlgilenirseniz çok sevinirim,iyi forumlar.

Oyunlardaki dokular artık yüksek bellek istiyor. Aradaki fiyat farkı bütçenize uygunsa 4GB olan modeli öneririm. Ama bütçeniz GTX 1050 Ti modeline yetiyorsa bulduğunuz en ucuz 1050 Ti modelini almanız daha iyi olacaktır. İki kart arasında ciddi fark mevcut. RX 560 modelinin 2GB ve 4GB modellerinin kıyaslama videosu ekliyorum, arada kayda değer bir fark mevcut.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için siz de olmasanız,kimse yok ilgilenecek.

Bence GTX 1050TI almanızı öneriririm açıkçası sürücü konusunda Nvidia nın AMD ye kıyasla üstünlüğü var. GTX1050TI ın RX560 ın performansı ile eşit olsada çoğu yerde optimizasyon açısından önde çıkıyor Nvidia (daha zengin olduğu için optimizasyona çok para harcıyor ve sürücülerede aynı şekilde.). Nvidia fan boyuyum galiba emin değilim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı