kayra150
Hectopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI 945GM3
İşlemci(CPU): Intel Core2 Duo E7300 2.66 ghz
Ekran Kartı(GPU): AMD ATI Radeon HD 2400 PRO
Disk: Hikvision C100 120 GB SSD
Ram: 1 GB
İşletim sistemi: antiX 22 64 bit
Kernel: xanmodv1-lts (6.6.21)
Monitör: Casper926w - 900w
Klavye: Casper K5108
Fare: PGM07
Kulaklık: TIGOES TH-812
Şöyle bir noktaya değinerek özet geçeyim. Yıllardır ,ve halen daha, benim eski milletinse tarih öncesi diye nitelendirdiği donanımları gerek hobi amaçlı gerek günlük kullanım olarak kullandım/kullanmaya da devam ediyorum. Kanıtı da profil bilgilerimdeki kasadır. Hafif linux olarak gerçekten çok güzel dağıtımlar mevcut. (150-200 MB aralığında yüküyle hdd'de bile az RAM miktarında bile gayet çevik çalışan antiX, usb'den geçici süreliğine RAM'e yüklenip açıldığı için her işlemde şak diye geçiş yapan Puppy vb.) Ama burada şöyle bir nokta var. Donanımınız çok eskiyse + ekran kartınız da nvidia ise uyumsuz ekran kartı sürücüleri ve performans sorunları illallah dedirtip Windows'a itiyor insanı. Çünkü Linux dünyası çoktan o donanımlara sırtını dönmüş durumda, işiniz eski de olsa uyumlu sürücü içeren Windows'lara kalıyor haliyle.
Örneğin o profilimdeki kasa ile düşük ayarda sorunsuz pes13 oynayabiliyorken şimdi antix'te pes12 bile 30 fps altında veriyor. Ya da Cs source'ta native linux desteği bulunmasına rağmen 15 botun üstüne çıktığım zaman kasma başlıyor, Win7'de 30 bota kadar çıkıyordum pek kasmadan.
İyi örnek yok mu tabi ki var. Dont starve together oynarken Win7'de sürekli RAM dolumu hatası ve çeşitli hatalar verip oyundan atarken, antix'te native destek ile birlikte atmadan online sabit 40+ fps ile oynayabiliyorum. Adventure Quest proton desteği ile Win 7'ye denk performansla oynayabiliyorum. World of Tanks Blitz de keza öyle.
Bu arada Steam'in Win7 desteği ya bitti ya da kısa sürede temelli bitecek diye biliyorum.
Örneğin o profilimdeki kasa ile düşük ayarda sorunsuz pes13 oynayabiliyorken şimdi antix'te pes12 bile 30 fps altında veriyor. Ya da Cs source'ta native linux desteği bulunmasına rağmen 15 botun üstüne çıktığım zaman kasma başlıyor, Win7'de 30 bota kadar çıkıyordum pek kasmadan.
İyi örnek yok mu tabi ki var. Dont starve together oynarken Win7'de sürekli RAM dolumu hatası ve çeşitli hatalar verip oyundan atarken, antix'te native destek ile birlikte atmadan online sabit 40+ fps ile oynayabiliyorum. Adventure Quest proton desteği ile Win 7'ye denk performansla oynayabiliyorum. World of Tanks Blitz de keza öyle.
Bu arada Steam'in Win7 desteği ya bitti ya da kısa sürede temelli bitecek diye biliyorum.
Dual olarak kullanabilirsiniz evet hafif Linux'lar için günlük kullanımda 25-30 GB yeterli olacaktır diye düşünüyorum kalan kısım Win7 ve oyunlarına kalabilir. Garanti olsun derseniz 50 GB hayli hayli yeterli olur.Şöyle bir noktaya değinerek özet geçeyim. Yıllardır ,ve halen daha, benim eski milletinse tarih öncesi diye nitelendirdiği donanımları gerek hobi amaçlı gerek günlük kullanım olarak kullandım/kullanmaya da devam ediyorum. Kanıtı da profil bilgilerimdeki kasadır. Hafif linux olarak gerçekten çok güzel dağıtımlar mevcut. (150-200 MB aralığında yüküyle hdd'de bile az RAM miktarında bile gayet çevik çalışan antiX, usb'den geçici süreliğine RAM'e yüklenip açıldığı için her işlemde şak diye geçiş yapan Puppy vb.) Ama burada şöyle bir nokta var. Donanımınız çok eskiyse + ekran kartınız da nvidia ise uyumsuz ekran kartı sürücüleri ve performans sorunları illallah dedirtip Windows'a itiyor insanı. Çünkü Linux dünyası çoktan o donanımlara sırtını dönmüş durumda, işiniz eski de olsa uyumlu sürücü içeren Windows'lara kalıyor haliyle.
Son düzenleme: