2 GB RAM laptopa Linux önerisi

Dediğiniz işlemci konu sahibinin Atom N455 işlemcisinden ve benim netbookun kullandığı N2600 işlemciden kat kat güçlü bir işlemci.

Ciddiyim. Ekran kartı driverı sanırım tam tanınmıyor. 3D hızlandırıcıyı tam tanımıyor. Aslında seri oluyor ama video oynatmada ve ufak oyunlarda sıkıntılı. Tüm ufak distroları N2600 cihazımda denedim hepsinde Video oynatımı sorunluydu. Sadece 32 Bit Puppy OS'ın kendi tarayıcısında sıkıntısız 720P oynattı. Mint XFCE, Zorin OS Lite, Lubuntu, Peppermint, Linuxlite vs. hiçbiri doğru düzgün çalışmadı.
Senin bilgisayarınla alakalı bir problem, gerekli driverları kurdun mu? nouveau veya nvidia?

Senin bilgisayarınla alakalı bir problem, gerekli driverları kurdun mu? nouveau veya nvidia?
Sadece benim bilgisayarımla alakalı değil yabancı forumlarda da bu işlemciye sahip bilgisayarlarda sorun böyle. Bu arada Atom cihazda paylaşımlı GMA ekran kartı var. Dediğiniz driverlar olmuyor. Linux distroları Windows 7'den daha güncel, güvenli ve hafif olduğu için zamanında çok araştırdım.
Linux compatibility - Linux Mint Forums

Son düzenleme:
Bakın, xfce4 diye zayıflatılmış bir işletim sistemi var. Windows kullaniyorsa wsl acsin, ordan remote desktop ile kali kullansın
Güldüm biraz kusura bakma.
1- xfce işletim sistemi değil, bir desktop environment
2- wsl kurup ne yapacak tam olarak?
3- nedir bu kali obsesifliğiniz? kali aşırı bloated bir gnu/linux ayrıca hacking tooları içeriyor.

Ayrıca zaten Arch kurdu. Bu konuşmaya neden devam ediyoruz? Konu kapansın.

Güldüm biraz kusura bakma.
1- xfce işletim sistemi değil, bir desktop environment
2- wsl kurup ne yapacak tam olarak?
3- nedir bu kali obsesifliğiniz? kali aşırı bloated bir gnu/linux ayrıca hacking tooları içeriyor.

Ayrıca zaten Arch kurdu. Bu konuşmaya neden devam ediyoruz? Konu kapansın.
Hocam wsl ile xrdp ve xfce4 kuracak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı