2 GB RAM'li laptop Python çalıştırır mı?

Kierkegaard66

Decapat
Maalesef şu an şehir dışındayım elimin altında 2 GB RAM'li laptop var Python çalıştırır mı çalıştırmazsa 8 GB RAM'li telefon var. Telefondan öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olacağını düşünmüyorum. Bazı derleyicilerde out of Memory (yetersiz bellek) hatası alabilirsiniz. Özellikle böyle bir bilgisayar sizi çoğu kütüphanede üzebilir. Örneğin nöral ağ prensibini temele alan bir kod yazdığınızda bilgisayar kodu çalıştırmayabilir çünkü VRAM ve ekran kartı gücü çok yetersiz.

Python çalıştırır tabii ki. IDE kullanamazsın sadece, diğer özellikler nedir işlemci mesela? Notepad++ veya benzeri hafif bir editör kullanabilirsin.

Telefonda da online compilerlar var yazın kodu çalıştırmayacaksanız bir sorun asla olacağını düşünmüyorum. Aynı durum bilgisayar için de geçerli.

Esselamüaleyküm Python da çalıştırırsın IDE de kullanırsın. Ben 512mb ramda VS code kullanarak python yazmış biriyim. Ama Pythonu kesinlikle tavsiye etmem, kullanabilirsen c, c++ kullan python ile profesional yazılımlar yapamazsın, performans aşırı kötü olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı