2 GB RAM'li sisteme Windows 7 Home Bassic vs Home Premium

Oyun oynanmayacak ise Windows 8.1 kur. Sürümü fark etmez. Tarayıcıyı açıp videonuzu izlersiniz, chat'e de bakarsınız. Fakat oyun oynayamazsınız ki galiba oynamayacaksınız o laptop ile. 32 bit kurmanı tavsiye ederim fakat.

Boot dosyasının içinde olabilir mi?
Bıktım win 7 ile uğraşmaktan yarın win rar ı kurup adam akıllı önerebileceğiniz kolay bir işletim sistemi varsa onu kuracağım. Opera vs. Hayırlısıyla yüklenebilecek işletim sistemi önerebilen olursa sevinirim. Laptopun 2 gb rami var zaten ölüyor en iyi performans verebilecek olursa güzel olur.
Windows a bulaşasım gelmiyor ama dediğini deneyeceğim iso dosyası linkini atarmısın bıktım artık dinleneyimde yarın ilk işim bunu halletmek

@Mhmtx 32 bit'i indirin, format atmayı biliyorsunuz değil mi? Bilmiyorsanız o konuda da yardımcı oluruz.

@Mhmtx 32 bit'i indirin, format atmayı biliyorsunuz değil mi? Bilmiyorsanız o konuda da yardımcı oluruz.
Bilgisayarım 64 bit 32 bit indirmek mantıklı mıdır? Format atmayı biliyorum zaten videolar da var ama yinede yardımcı olursanız sevinirim saçma sapan şeyler yapmayayım da veya herhangi bir uygulamalı video atarsanız

@Mhmtx 64 bit destekli bilgisayara 32 bit kurulabilir fakat 32 bit destekli bilgisayara 64 bit kurulamaz. 32 bit'i RAM kullanımı az diye önerdim. Fakat RAM'iniz 4 GB civarı ise 32 bit RAM'in tamamını kullanmayabiliyor. Bende MAX 2 GB görüyordu 32 bit. Fakat sistemden sisteme değişir. RAM'iniz 2 GB bu yüzden 32 bit kurmanızda sakınca yok. RAM kullanımı da daha az olur. Kısacası 32 bit kurabilirsiniz, sorun olmaz. Fakat bazı programlar sadece 64 bit destekliyor, onları kullanamayabilirsiniz.

Attığınız microsoft sitesindeki win 8.1 sürümünü indirdikten sonra normal 8.1 olarak mı kurmalıyım yoksa Single Lungeage mi? Bunun sonunda iso dosyasının içindeki setup tan kurmamda bir sakınca var mıdır? Çoğu kişinin böyle yaptığını gördüm. Yoksa usb ile kursam daha mı iyi olur? Zaten amacım bilgisayarın donmaması ve opera indirmek başka bir şey yok

@Mhmtx Windows 8.1 sürümleri arasında fazla performans farkı yok hatta hiç yok. Etkinleştirecek iseniz internette lisansını satan yer olarak Pro lisansı bulmak daha kolay. Bu yüzden Pro kurmanızı öneririm. Kurmak için ise sadece 8.1'i indirin ve kurulum ekranında sizden anahtar isteyecek. Oraya rastgele çalışmasa bile bir Pro ürün anahtarı girin ve orayı geçin. Ardından kurulunca ayarlardan Windows'u etkinleştire basıp satın alacağınız bir ürün anahtarı ile etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca Rufus ile USB belleğe yazdırarak kurmanızı öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…