anilcaliskan
Megapat
- Makaleler
- 1
Yanıtınız için teşekkür ederim.Yandı kim diyor? Yanan bir şey varsa elektrik kaynaklı olduğunu bilemeyecek kadar bilgisiz mi bu kişiler? UPS alın da bu yüzden demiş zaten, elektrik kaynaklı veya dolapların topraklamada sıkıntı vardır aparmanlardan bir veya birkaçında.
Modemden ağ istatistik tablosunu paylaşın DSL olarak gözükmeyebilir fiber modemde ama bakın yine de.
Sorun görmüyoruz derken? Cihaz yandıktan sonra diğer cihazlara mı sadece net ulaşmıyor? Çalışıyor vaziyette diyorsanız gayet normal bir durum zaten çalışıyorsa hepsine hizmet verir.bunlarda bir sorun gözlemlemiyoruz bu arada işe yarar bir bilgi mi bilmiyorum.
Öyle gözüküyor ama dediğim gibi sorun elektrikselse elektrikçi çağırıp hat kaynaklı m dolapdan mı kaynaklı bakmak lazım.Sorunun çözüm noktasında sizce site yönetimi mi sorumlu? Bana en yakın seçenek bu gibi geldi.
Modemin kullanma kılavuzunda modem panele nasıl girilir yazılı. Modem paneline girince DSL bilgileri filan da kılavuzda yazar nerededir diye.Modem ağ istatistiğine nereden ulaşabilirim acaba?
Aslında aynı prize takılı olan diğer elektronik aletlerde GPON cihazı gibi bir arızalanma durumu olmadığını anlatmak istemiştim sanırım ifade edemedim.Sorun görmüyoruz derken? Cihaz yandıktan sonra diğer cihazlara mı sadece net ulaşmıyor? Çalışıyor vaziyette diyorsanız gayet normal bir durum zaten çalışıyorsa hepsine hizmet verir.
TTnet tekrar geldiğinde site yöneticisini de çağırmayı planlıyorum en azından elektrik altyapısının kontrol edilmesi gerektiğini yetkililerden duyarlarsa daha etkili olacağını düşünüyorum.Öyle gözüküyor ama dediğim gibi sorun elektrikselse elektrikçi çağırıp hat kaynaklı m dolapdan mı kaynaklı bakmak lazım.
Bunu kontrol edip konuyu güncelleyeceğim.Modemin kullanma kılavuzunda modem panele nasıl girilir yazılı. Modem paneline girince DSL bilgileri filan da kılavuzda yazar nerededir diye.
Bulamıyorsanız modem modelini yazın bakarız.
Merhaba,
GPON cihazın yanması ancak elektriksel bir problem ile olabilir, mutlaka adaptörünü kontrol ediniz. Ama siz GPON cihazının kırmızı uyarı ışığının yandığından bahsediyorsunuz: Buda beni bağlantı veya kablo problemi olduğu çıkarımına itiyor.
GPON cihazı fiber kablo ile, ışıkla iletişim sağlıyor; ışık ile iletişim sağlarken (pasif yapıda) yanması pek olası değil. Kablo bağlantıları tozlanabilir, kablo kopabilir bununla ilgili bir sorun yaşayabilirsiniz veya en kötü senaryoda servis sağlayıcının GPON Switch/QLT cihazı bozulabilir (Kablo, SFP, elektriksel problem vs yaşıyor olabilir.) bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey yine yok.
Umarım servis sağlayıcınız sorunu kabullenir ve çözüme kavuşturur.
Ref:
GPON (Gigabit-capable Passive Optical Network)
Tamam bu şekilde doğru oldu. Prizde sıkıntı olmadığını anlatmaya çalışmışsın. Prizde yoksa verdikleri adaptör uyumsuz olabilir cihaz için gerekli amper ve volt değerleri cihaz üzerinde, adaptörde değil yazıyor mu? Adaptörle karşılaştrdınız mı hiç?Aslında aynı prize takılı olan diğer elektronik aletlerde GPON cihazı gibi bir arızalanma durumu olmadığını anlatmak istemiştim sanırım ifade edemedim.
GPON ve adaptörüne baktım, ikiside 12v - 0.5A sanırım burada bir problem yok gibi.Tamam bu şekilde doğru oldu. Prizde sıkıntı olmadığını anlatmaya çalışmışsın. Prizde yoksa verdikleri adaptör uyumsuz olabilir cihaz için gerekli amper ve volt değerleri cihaz üzerinde, adaptörde değil yazıyor mu? Adaptörle karşılaştrdınız mı hiç?
192.168.1.1 veya 192.168.0.1 ile girilebildiği gözüküyor.
Maalesef bunlar ile modem ara yüzüne giriş yapamadım.Kullanma kılavuzunu da net bulamadım nette desteği de yok.Kod:192.168.1.1 veya 192.168.0.1 ile girilebildiği gözüküyor.