En başta dediğim DSL veya hat değerlerini gösteren tabloyu bulmak. Menüleri bimediğimden nerede diyemem.Tam olarak ne yapmam gerekiyor?
Adı bakım olan bir menü bulamadım maalesef, panelim aşağıda görüntüde ki gibi. Menüleri tek tek gezdim ama yok sanırım.En başta dediğim DSL veya hat değerlerini gösteren tabloyu bulmak. Menüleri bimediğimden nerede diyemem.
Kılavuzu buldum da istediğim verileri gösteren yokmuş onda. Bakım kısmında DSL Line Diagnosis bölümünden bir foto paylaşın oradkai seçeneklerde neler varsa.
O sekmenin alt menülerini görsel olarak ekledim, maalesef bu alt menüler içerisinde de "DSL Line Diagnosis" adında bir bölüm bulamıyorum.Yönetim, tanı olan kısım bakım kısmı oluyor.
Tanı, durum, günlük bunlardan da ekran görüntüsü alın.
Aaaa bilmiyordukFiber sistemlerde hat değerleri bulunmaz.
Device log aynen devam ediyor aşağı doğru, programlama bilgin maalesef yok.Aaaa bilmiyordukGözülmeyebilir de demişim ilkte okumadan gelmeyin. Bulunmaz diye de birşey yok. Telekomun verdikleri kısıtlı bu yüzden gözükmeyebilir o yüzden tanı ve tablo gibi yerleri bak diyoruz.
@anilcaliskan Device log kısmında hata yazanlar aynı koda mı sahip, aynı şekilde mi devam ediyor aşağıya doğru?
Telnet ile modemin vermediği bilgileri hat değerlerini görebiliriz ancak yazılım ve programlama bilginiz olması lazım. Telekomculara da telnetten girip bilen varsa girip kontrol edebilirler değerlerinizi.
Merhaba,
GPON cihazın yanması ancak elektriksel bir problem ile olabilir, mutlaka adaptörünü kontrol ediniz. Ama siz GPON cihazının kırmızı uyarı ışığının yandığından bahsediyorsunuz: Buda beni bağlantı veya kablo problemi olduğu çıkarımına itiyor.
GPON cihazı fiber kablo ile, ışıkla iletişim sağlıyor; ışık ile iletişim sağlarken (pasif yapıda) yanması pek olası değil. Kablo bağlantıları tozlanabilir, kablo kopabilir bununla ilgili bir sorun yaşayabilirsiniz veya en kötü senaryoda servis sağlayıcının GPON Switch/QLT cihazı bozulabilir (Kablo, SFP, elektriksel problem vs yaşıyor olabilir.) bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey yine yok.
Umarım servis sağlayıcınız sorunu kabullenir ve çözüme kavuşturur.
Ref:
GPON (Gigabit-capable Passive Optical Network)
Fiber sistemlerde hat değerleri bulunmaz.
Aynen. Çoğu eski evlerde eksiye toprak diye bağlıyorlar o yüzden anahtarlardan geri güç sızabiliyor.Sizce nedendir bu topraklama sorunu falan mı?