2 günlük PS5'te "sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu" hatası

Maysterouses

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

2 gün öncesinde çok yakınımdan TR mağazasından alınan PS5 Pro 2TB modeli hediye geldi. Dün kurdum ancak hiç kurcalama şansım olmadı ama absürt bir durumda yaşamamıştım. Bugün konsolu açtım kol ayarlarını falan yaptım sonra Plus aboneliği için menüleri gezinirken bir anda hiçbir şey seçilmemeye başlandı sonrasında anlık bir kasma oldu menü çok ağır bir şekilde kasarak farklı menüye geçti ve en son tamamen dondu hatayı alınca bende kolu bıraktım kendi haline ve 3-5 dk sonra “sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu” diyerek hata ekranı verdi.
Ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Bu normal midir? Sizce cihazda problem var mı yazılımsal ya da donanımsal olarak?
Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_2239.jpeg
    IMG_2239.jpeg
    179,1 KB · Görüntüleme: 80
Ara sıra çökebilir yani illede birşey olacak diye birşey yok
Tabii ki ama ilk defa konsol sahibi olduğum için ve böyle bir durumu yaşayınca insan panikliyor. Belkide bir arızası varsa iade/değişim süresi de var olduğu için acele ettim aslında. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bende sürekli devamlı oluyor hem konsolu sıfırladım veri tabanı oluşturdum yeniden depolama alani onardim sistemin gubcelledim önbellek temizlemedim sıfırladım yine hâlâ aynı hata özellikle oyun oynarken çıkınca PS Plus ekranında girince kafayı yiyor PS5.

Merhaba,

2 gün öncesinde çok yakınımdan TR mağazasından alınan PS5 Pro 2TB modeli hediye geldi. Dün kurdum ancak hiç kurcalama şansım olmadı ama absürt bir durumda yaşamamıştım. Bugün konsolu açtım kol ayarlarını falan yaptım sonra Plus aboneliği için menüleri gezinirken bir anda hiçbir şey seçilmemeye başlandı sonrasında anlık bir kasma oldu menü çok ağır bir şekilde kasarak farklı menüye geçti ve en son tamamen dondu hatayı alınca bende kolu bıraktım kendi haline ve 3-5 dk sonra “sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu” diyerek hata ekranı verdi.
Ekran görüntüsünü bırakıyorum.
Bu normal midir? Sizce cihazda problem var mı yazılımsal ya da donanımsal olarak?
Teşekkürler.
Merhaba iyi günler dilerim, benim konuma bakmanızı tavsiye ederim, iyi ki sizin konunuza da denk gelmişim. Öncelikle içiniz kesinlikle rahat olsun bunun konsol ile hiçbir alakası yok emin olabilirsiniz, çünkü hata kodunuza baktım benimkiyle ve birçok PS Store ve Plus'ta gezerken hata alan insanlarınkiyle aynı, CE-108262-9. Bu hata sadece PS Store ve PS Plus oyunlarında falan gezinirken oluyor ve bu sadece son sistem yazılımıyla geldi, sadece yeni bir sistem yazılımı güncellemesini beklememiz gerekiyor. Sizin de sistem yazılımınız son sürümde olduğunu düşünürsek maalesef bu sürümde birçok kişi bu hatayı alıyor. Sürümü tam hatırlamıyorum ancak 25.06-12 falan bu şekilde son sürümün kodu. Umarım en kısa zamanda yeni bir sistem yazılımı güncellemesi getirirler. Rahat olun, ben de aynı konuyu açtım ona bakabilirsiniz.

Bende sürekli devamlı oluyor hem konsolu sıfırladım veri tabanı oluşturdum yeniden depolama alani onardim sistemin gubcelledim önbellek temizlemedim sıfırladım yine hâlâ aynı hata özellikle oyun oynarken çıkınca PS Plus ekranında girince kafayı yiyor PS5.
Evet sizdeki sorun da aynı, bu versiyondan kaynaklı bir şey maalesef, hem Türkçe hem yabancı forumlara baktım herkeste olmuyor ama bu şu anki güncel yazılımda olan bir hata ve yaygın durumda maalesef, ama Sony ne kadar aralıkla yeni güncelleme getiriyor veya bir sonraki güncellemeyi ne zaman getirir bilemiyorum umarım en kısa zamanda yeni sistem yazılımı çıkarırlar.

Merhaba iyi günler dilerim, benim konuma bakmanızı tavsiye ederim, iyi ki sizin konunuza da denk gelmişim. Öncelikle içiniz kesinlikle rahat olsun bunun konsol ile hiçbir alakası yok emin olabilirsiniz, çünkü hata kodunuza baktım benimkiyle ve birçok PS Store ve Plus'ta gezerken hata alan insanlarınkiyle aynı, CE-108262-9. bu hata sadece PS Store ve PS Plus oyunlarında falan gezinirken oluyor ve bu sadece son sistem yazılımıyla geldi, sadece yeni bir sistem yazılımı güncellemesini beklememiz gerekiyor. Sizin de sistem yazılımınız son sürümde olduğunu düşünürsek maalesef bu sürümde birçok kişi bu hatayı alıyor. Sürümü tam hatırlamıyorum ancak 25.06-12 falan bu şekilde son sürümün kodu. Umarım en kısa zamanda yeni bir sistem yazılımı güncellemesi getirirler. Rahat olun, ben de aynı konuyu açtım ona bakabilirsiniz.

Evet sizdeki sorun da aynı, bu versiyondan kaynaklı bir şey maalesef, hem Türkçe hem yabancı forumlara baktım herkeste olmuyor ama bu şu anki güncel yazılımda olan bir hata ve yaygın durumda maalesef, ama Sony ne kadar aralıkla yeni güncelleme getiriyor veya bir sonraki güncellemeyi ne zaman getirir bilemiyorum umarım en kısa zamanda yeni sistem yazılımı çıkarırlar.

Evet PS Plus gezerken arka planda oyunda PS5 çöküyor güncellemeden kaynaklı değil mi yoksa ondan önce yoktu böyle bir şey.

Sürüm: 25.06-12.02.00
Sistem yazılımında bazı güvenlik düzeltmeleri yaptık. Böyle güncelleme gelmiş bugün inşallah düzelir.

Son düzenleme:
Evet PS Plus gezerken arka planda oyunda PS5 çöküyor güncellemeden kaynaklı değil mi yoksa ondan önce yoktu böyle bir şey.

Sürüm: 25.06-12.02.00
Sistem yazılımında bazı güvenlik düzeltmeleri yaptık. Böyle güncelleme gelmiş bugün inşallah düzelir.
Merhaba evet bundan dolayıydı ben de konu açtım 10-12 gündür falan yaşadığıma dair, bugün yeni güncelleme mi gelmiş? ben de hemen açıyorum bakalım inşallah düzelir dostum size de bol şans diliyorum :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı