Elektronik Bambu Lab P1S 3D Printer 21.094 TL

Bu yazıcılardan bende almak istiyorum 20-30cm kendi modellerimi figür olarak basmak için lazım kolay bir iş değil gibi. Biraz araştırmıştım, ekran kartları gibi bunlarda da fiyatları fena şişiriyorlar. Bu modelin renkli baskısı var mıydı?
Figür için SLA yazıcılar daha uygun. Elegoo saturn 4 ultra'ya bakın derim.

Yeni başlayanlar için üzmeyecek kalitede mıdır?

Bambu Lab'in çoğu modeli yeni başlayanlar için uygun zaten. Kullanımları bayağı basit.

Şu zımbırtıları kim neden alıyor
bir hobiden başka bir halt değil.
Sizin söylediğiniz biçimiyle, insanın hayatı neredeyse bir ot gibi yaşaması gerekiyor sanırım. Oysa hobi dediğinız şey olsun ya da olmasın, ne fark eder? İnsan, zamanını anlamlı geçirmek ister; kimi bunu keyif için yapar, kimi ticaret için. Sonuçta ikisi de varoluşu değerlendirme biçimi.

Son düzenleme:
Figür için SLA yazıcılar daha uygun. Elegoo saturn 4 ultra'ya bakın derim.

Bambu Lab'in çoğu modeli yeni başlayanlar için uygun zaten. Kullanımları bayağı basit.

Sizin söylediğiniz biçimiyle, insanın hayatı neredeyse bir ot gibi yaşaması gerekiyor sanırım. Oysa hobi dediğinız şey olsun ya da olmasın, ne fark eder? İnsan, zamanını anlamlı geçirmek ister; kimi bunu keyif için yapar, kimi ticaret için. Sonuçta ikisi de varoluşu değerlendirme biçimi.
Bir de o figürleri boyamak var. :( Bu işi yapan var mı hobi veya ticari olarak. Ne kadara geliyor en azından onu bilmiş oluyor. Kolaysa belki yapmak isteyenlere fikir vermiş olurlar.

Bir de o figürleri boyamak var. :( Bu işi yapan var mı hobi veya ticari olarak. Ne kadara geliyor en azından onu bilmiş oluyor. Kolaysa belki yapmak isteyenlere fikir vermiş olurlar.

Ben hobi olarak yapıyorum. 1 tane figür için genelde 150 - 250gr gidiyor. (Boyuta doluluğa vs. göre değişir) Reçine pahalı sorun orada. En son 700TL'den almıştım.

Boya olarak Vallejo gayet iyi, işi fazlasıyla görüyor. Tabii kompresör ve airbrush ikilisiyle birlikte kullanıldığında yüzey çok daha temiz ve pürüzsüz boyanıyor.

Süre olarak da öğrenme sürecine bağlı. İlk başlarda 1 tane figür için günlerce uğraşılabiliyor.

Son düzenleme:
Ben hobi olarak yapıyorum. 1 tane figür için genelde 150 - 250gr gidiyor. (Boyuta doluluğa vs. göre değişir) Reçine pahalı sorun orada. En son 700TL'den almıştım.

Boya olarak Vallejo gayet iyi, işi fazlasıyla görüyor. Tabii kompresör ve airbrush ikilisiyle birlikte kullanıldığında yüzey çok daha temiz ve pürüzsüz boyanıyor.

Süre olarak da öğrenme sürecine bağlı. İlk başlarda 1 tane figür için günlerce uğraşılabiliyor.
airbrush olarak ne kullanıyorsunuz acaba?
Araştırdım, markasız cihazlar 2 - 3bin arası.

Airbrush olarak ne kullanıyorsunuz acaba?
Araştırdım, markasız cihazlar 2 - 3bin arası.

Fengda FE-186k kullanıyorum. Kompresörü ayrı olarak aldım. Kuletaş'ın 9 litrelik modeli. Çoğu zaman deposundan hava sağlıyor sonra çalışmaya başlıyor. Ses olarak da çok sayılmaz.

Teşekkürler hocam. Peki boyaması çok zor mu? Siz ne kadar sürede öğrendiniz ve örnek paylaşım yapabilir misiniz görmek isteriz.

Teşekkürler hocam. Peki boyaması çok zor mu? Siz ne kadar sürede öğrendiniz ve örnek paylaşım yapabilir misiniz görmek isteriz.
Bende hala öğrenmeye çalışıyorum 😃

Yaklaşık 1 2 ay önce başladım SLA yazıcı kullanmaya. Normalde 5 6 yıldır FDM yazıcı kullanıyordum. FDM'de hiç bu kadar küçük şeyler basmadığımdan ilk başlarda bayağı zorluydu. Bir de SLA yazıcının reçine sıkıntısıda zorluk katıyor. Onu temizlemek ve kokusunu çekmek özellikle. Açık alan şart. Kapalı alanda çekilemez bir koku.

Youtube üzerinde vesaire tonlarca eğitim veya örnek videosu var. Hatta ilk başlarda birisi bana şu şekilde bir rehber önermişti:

Bayağı güzel/yararlı bilgiler yer alıyor.

İnanılır gibi değil ama P2S'den sonra P1S fiyatı çakılmış. Alacaklar kaçırmasın.

Hocam indirim tahminen ne zaman biter?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı