2 haftalık kullanım sonrası: Seagate Barracuda 120

Seagate SSD'de de iddialı gelmekte o zaman. Gelsinler iddialı, bizim işimize yarıyor. Böyle ilgili olunca hoşuma gidiyor açıkçası, güven veriyor. Ben 8.1 kullanmaktayım ama sorun olacağını sanmıyorum.

Seagate SSD'de de iddialı gelmekte o zaman. Gelsinler iddialı, bizim işimize yarıyor. Böyle ilgili olunca hoşuma gidiyor açıkçası, güven veriyor. Ben 8.1 kullanmaktayım ama sorun olacağını sanmıyorum.
Bence de Seagate'in böyle SSD pazarına ağırlığını vermesi güzel. HDD işinin gelecekte biteceğini bildiğinden ötürü hafiften SSD trendini yakalamaya çalışıyor. Çoğu ürünleri güzel. Barracuda Q1 hariç. Gerçi onu amacına uygun şekilde depolama için kullansak yine fena değil. Seagate'den bu sene yeni bir SSD bekliyorum açıkçası. Artık Barracuda 130'mu olur, Firecuda 530'mu olur.

Bir de SSD kullanıyorsunuz. Windows 8.1 ile SSD kullanmak saçmalık. Windows 10'a geçmenizi öneriyorum. Windows 10 direkt SSD'ler için optimize edildiğinden kesinlikle Windows 10 kullanmalı SSD sahipleri. Windows 8.1 eski ve HDD kullanan sistemler için uygun.

Elinize sağlık on numara rehber olmuş.Benim ssdnin 2026 ocakta bitiyor garantisi.Yeni aldım ama iki ay için mail atmayacağım.Geçende konumda önermiştiniz aldım ssdyi.

@pc & laptop Hayırlı olsun hocam. Sizin SSD yeni üretim o zaman. Benim SSD arka tarafından baktığım da Şubat 2020'de üretilmiş. Garanti 2025'te bitiyordu. Ben o yüzden mail atmıştım. Arka kısmında veya kutusunun arkasında "DOM" yazıyor. O kısmı bir paylaşabilir misiniz hocam? Üretildiği tarih anlamına geliyor o kısım. Ayrıca SeaTools SSD GUI programını da indirmeyi unutmayın.

05/2020 hocam.İndirdim programı şimdi kuracağım.Ürünü de kaydettirdim.

05/2020 hocam. İndirdim programı şimdi kuracağım. Ürünü de kaydettirdim.
Sizinki Mayıs 2020 üretimi hocam. O yüzden daha ileride garanti tarihi. Neyse fark etmez açıkçası. Sonuç olarak 5 yıl garantisi var mı? Var. Üründe yeni üretilmiş sayılır. Ürünü kayıt ettirdiyseniz daha yapacak bir şey kalmadı o zaman. Hız testlerini merak ediyorum açıkçası. Benim cihazım biraz eski bir cihaz. SATA 3.1 var. Bu SSD ise SATA 3.2 destekliyor. O yüzden Random değerler bende düşük çıkıyor biraz.

Basic teste basıp kısa test yapa bastım hocam.Uzun teste gerek var mı?
Bu arada benim laptop 6 yıldan daha da eski .
Hız testlerini merak ediyorum açıkçası.
Seatools'tan mı crystaldiskmark'tan mı yapacağım.

@pc & laptop Hocam orası SMART değerlerini kontrol eden bir test. Test sonucu sorun var mı yok mu onu gösteriyor. Önemli bir şey değil. SeaTools SSD GUI programını SSD'nin değerlerini izlemek, sağlığına bakmak, SMART verilerini görmek veya da Firmware güncellemek için kullanabilirsiniz. Firmware güncellemesi yerine girince ilerleyemiyorsunuz bu arada. Çünkü güncelleme yok. Güncelleme gelince SSD'yi seçebiliyorsunuz. Benim laptop 9-10 yaşında falan. Sizde kaç derece de çalışıyor bu arada SSD? O da sıcaklığından mıdır bilmiyorum 30-31 derece arası çalışıyor hep. Başka bir arkadaş 17 derece sıcaklıkta kullanıyor bu SSD'yi.

29 derece görünüyor.Ssd nasıl oda sıcaklığının altına düşecek ki zaten?O arkadaş soğuk bir yerde yaşıyordur belki.Bu arada sağlığa nereden bakacağımı bulamadım.Crystaldiskmark' ı kuruyorum şimdi.

@pc & laptop

Kırmızı ile işaretlediğim yerde yazıyor sağlık. Ayrıca 200 GB veri sonrası sağlık %99 oluyor ama endişelenmeyin. Bu önemsiz bir değer. Sağlık TBW'ye göre ölçüldüğü için ne kadar veri yazıyorsanız o kadar azalıyor sağlık. Önemli olan SMART değerleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…