2 haftalık kullanım sonrası: Seagate Barracuda 120

Seatools for windowsu indirmişim yav.Öbürünü indiriyorum şimdi.

Değerler enfes hocam. Vaat edilen değerleri vermiş. Random hızlarınız da güzel. Yukarıdan "MB/s" yazan kısımdan IOPS'u seçip atabilir misiniz bir de? Random IOPS değerlerini görelim bir de. İşte bu yüzden taş gibi diyorum bu SSD'ye. DRAM olduğu için performansını uzun yıllar kaybetmeyecek bir SSD. 870 EVO ile aynı hızı. 4K değerleri önemli sizin için. Performansı o değerler belirliyor.

Sizin ıops değerleri ile yakın mı hocam.Sanırım bu ıops saniyede giren çıkan veri miktarını hesaplamaya yarıyormuş.Şimdi okudum google'dan.

@pc & laptop Evet benim IOPS değerlerine yakın. Cihazlarımız eski olduğu için normal. Masaüstü sistemim de 90.000 IOPS hızları rahat görüyorum bu arada. IOPS değerleri günlük kullanımda ki hızınızı belirliyor. Misal Windows'un açılış hızı, programların açılış hızını IOPS değerleri belirler. 40.000 IOPS yine yüksek bir değer. Sistem her halükarda HDD'ye göre kat kat daha hızlı olacaktır. HDD'lerin IOPS değeri 400-500 falan. Ayrıca SATA sürücülerinizi kurmayı unutmayın. Laptop marka modeliniz nedir? SATA sürücüleri performansı artırıyor.

@pc & laptop Hocam CPU-Z indirip Mainboard kısmını paylaşabilir misiniz? Çipseti öğrenmek gerekiyor SATA sürücüsünü bulmak için.
5 yıl garanti, mis. Elinize sağlık güzel rehber, bir tek üstündeki etiketleri değerlendirmemişsin .
Evet, garanti süresi iyi gerçekten. Seagate bu konularda da hassas. Müşteri hizmetleri çok iyi adamların. Seagate'e karşı önyargım kırıldı bu SSD ile. Müşteri hizmetlerinde mesela benimle robot değil gerçek insan konuşuyor. Diğer firmaların müşteri hizmetlerinde hep bir tane robot öyle otomatik cevap veriyor. Seagate'in bu yanını çok takdir ettim. Dedikleri gibi mutlu bir müşteri oldum. Özür bile diliyor adamlar geç cevap verdikler için daha ne? Bu arada etiketler derken anlamadım hocam. Biraz daha açabilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…