2. HDD'ye Linux kurulumu

The10thDoctor

Hectopat
Yer
TARDIS
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 NH.QFLEY.004
Intel Core I5-12500H
Kingston DDR4 3200 MHz 16 GB RAM
RTX 3050Ti
Samsung 512 GB M.2 SSD
Meslek
Time Lord
Merhaba.

Linux'a merak saldım bu aralar ve deneme amaçlı kurmak istiyorum sadece. Şimdi benim 2. bir HDD'ye sahibim yani C diskini bölümlemeyeceğim. Linux'u 2. diskime kurmak istiyorum fakat bunu yapabilmek için Dual-boot mu yapmam gerek yoksa direkt Windows kurar gibi kurulum esnasında 2. HDD'yi seçip kurulumu mu başlatayım? Aklımda bir soru daha var 2. HDD'ye normal Windows kurar gibi disk seçimi ekranında onu seçip kuruluma devam edersem sistem her açılışta hangi OS'i açalım diye soracak mı yoksa benim her seferinde boot Menu'yu açıp oradan mı boot etmem gerekecek? Ayrıca 2. HDD'ye kurduğum için GRUB gerekli mi ve gerekliyse kurmam için uygulamam gereken adımlar nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba.

Linux'a merak saldım bu aralar ve deneme amaçlı kurmak istiyorum sadece. Şimdi benim 2. bir HDD'ye sahibim yani C diskini bölümlemeyeceğim. Linux'u 2. diskime kurmak istiyorum fakat bunu yapabilmek için Dual-boot mu yapmam gerek yoksa direkt Windows kurar gibi kurulum esnasında 2. HDD'yi seçip kurulumu mu başlatayım? Aklımda bir soru daha var 2. HDD'ye normal Windows kurar gibi disk seçimi ekranında onu seçip kuruluma devam edersem sistem her açılışta hangi OS'i açalım diye soracak mı yoksa benim her seferinde boot Menu'yu açıp oradan mı boot etmem gerekecek? Ayrıca 2. HDD'ye kurduğum için GRUB gerekli mi ve gerekliyse kurmam için uygulamam gereken adımlar nedir?

Şimdiden teşekkürler.
Yaptığınız zaten dualboot olacak. GNU/Grub tabii ki gerekli. GNU/Grub yuklediginizde boot menu'ye ihtiyacınız olmaz. HDD'yi seçip kurun direkt.

Yaptığınız zaten dualboot olacak. GNU/Grub tabii ki gerekli. GNU/Grub yuklediginizde boot menu'ye ihtiyacınız olmaz. HDD'yi seçip kurun direkt.
Herhangi ekstra bir işlem yapmama gerek yok değil mi? Disk seçim ekranında 2. HDD'yi seçince GRUB otomatik olarak mı yükleniyor?

Evet yüklenecek büyük ihtimal, yüklenirse başka bir şeye gerek yok, yüklenmezsede manuel kurarız.
Hangi dağıtımı kuracaksınız?
Kali deneyimlemek istiyorum şuanlık. Rufus ile mi yazdırayım belleğe yoksa Win32 Disc Imager ile mi? Ayrıca son bir sorum daha olacak. Kurulum esansında Graphical Installatıon mu seçeyim?

Rufus ile yazdırın.
Evet, "Graphical Installation" seçeneğini seçip kurun.
Tamam çok teşekkürler ilginiz için.
Eğer bir sorun çıkarsa tekrar yazarım zaten. Hadi sağlıcakla kalın.

Sorun değil, kolay gelsin.
Sizde :)
Merhaba. 😁
Rufus ile ISO dosyasını seçtiğimde önerilen ayarlar olarak MBR verdi fakat ben Windows kurulumu yaparken GPT düzeni seçiyorum. Linux için de GPT mi seçmeliyim yoksa Rufus'a uyup MBR mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı