2 işletim sistemi kullanmak

ardacarofficial

Kilopat
Yer
Zonguldak
Sistemimde bir HDD bir de SSD kullanıyorum, SSD arızalandığı için servise yollamıştım ve bu zaman diliminde bilgisayar kullanmaya devam edebilmek için HDD'ye Windows 10 Pro kurdum. Dün itibariyle SSD servisten geldi ve Windows kurulumu vs. gibi şeyleri hallettim ancak sistem açılırken aşağıdaki gibi bir menüyle karşılaşıyorum. HDD'deki Windows'u kaldırmak istiyorum ancak bunu diski komple biçimlendirmeden yapabilmem mümkün mü? Yaklaşık 500 GB kadar dosya var içinde ve bu dosyaları yedekleyebileceğim başka bir depolama birimim yok.
Screenshot_20200203-165403_Samsung Internet.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD’nize sıfırdan format attığınız için gizli bir EFI bölümü oluşturulmuş. Bunu kaldırmak için CMD’yi kullanabilirsiniz.

diskpart komutunu girdikten sonra DISKPART bölümü açılacak. Sonrasında:

list vol komutu bölümleri gösterecek. Buradan HDD’nize ait EFI bölümünü bulmalısınız. Diğer bölümler NTFS olarak biçimlendirilmiştir. Bu yüzden kolaylıkla bulabilirsiniz. Bölüm numarası 3 olsun.

select vol 3 komutuyla bu bölümü seçiniz. Şimdi bu bölüme harf atayacaksınız.

assign_letter=P ile P harfini atayabilirsiniz. Şimdi Bilgisayarım’da bu bölümü görebileceksiniz. İsterseniz direkt olarak Disk Yönetimi üzerinden bölümü silebilirsiniz.

Geri kalan ve istemediğiniz Windows dosyalarını bir temizleyici veya el ile silebilirsiniz.

HDD’nize sıfırdan format attığınız için gizli bir EFI bölümü oluşturulmuş. Bunu kaldırmak için CMD’yi kullanabilirsiniz.

diskpart komutunu girdikten sonra DISKPART bölümü açılacak. Sonrasında:

list vol komutu bölümleri gösterecek. Buradan HDD’nize ait EFI bölümünü bulmalısınız. Diğer bölümler NTFS olarak biçimlendirilmiştir. Bu yüzden kolaylıkla bulabilirsiniz. Bölüm numarası 3 olsun.

select vol 3 komutuyla bu bölümü seçiniz. Şimdi bu bölüme harf atayacaksınız.

assign_letter=P ile P harfini atayabilirsiniz. Şimdi Bilgisayarım’da bu bölümü görebileceksiniz. İsterseniz direkt olarak Disk Yönetimi üzerinden bölümü silebilirsiniz.

Geri kalan ve istemediğiniz Windows dosyalarını bir temizleyici veya el ile silebilirsiniz.
Hocam msconfig'ten HDD deki windowsu silsem dosyalarım gider mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı