2. işletim sistemi olarak Ubuntu kullanılır mı?

Ricky Quaresma

Picopat
Daha fazla  
Çok eskiden Ubuntu kullandığım oldu(18.04 sürümü vakitleri). Sabah erken kalkıp aklıma gelen uygulamadır şudur budur olaylarını Windows CMD ile karşılamadığı için 2. işletim sistemi olarak Ubuntu kurmayı düşünüyorum sizce kurmalı mıyım?

Bunun için Linux sanal makine platformu ile Windows 10'a da Linux terminal yükleyebilirsin.
Yada Cygwing programı kullanabilirsin.

Çok eskiden Ubuntu kullandığım oldu(18.04 sürümü vakitleri). Sabah erken kalkıp aklıma gelen uygulamadır şudur budur olaylarını Windows CMD ile karşılamadığı için 2. işletim sistemi olarak Ubuntu kurmayı düşünüyorum sizce kurmalı mıyım?
Evet ama bence düz Ubuntu yüllemeyin Ubuntu tabanlı Linuxlara bakın Ubuntu olsun diyorsanız bundan benim önerebileceğim Linux Lite var baya hafifdir.

Ben sanal makine için Virtualbox kullandım ve pek güçlü PC sahibi olmayan biri olarak azcık kasıyordu.
Vu öyle sanal makine gibi değil. Ram ayarı, depolama birimi, cpu sayısı falan ayarlamıyorsun. Özelliklerden açıyorsun bu ayarı. Bu özellik, Linux terminali CMD'de de kullanma imkanı veren bir platform desteği. Windows 10'da iki kernel var, hybrid kernel.
NT kernel ve Linux sanal platfrom işini gören kernel.

Vu öyle sanal makine gibi değil. Ram ayarı, depolama birimi, cpu sayısı falan ayarlamıyorsun. Özelliklerden açıyorsun bu ayarı. Bu özellik, Linux terminali CMD'de de kullanma imkanı veren bir platform desteği. Windows 10'da iki kernel var, hybrid kernel.
NT kernel ve Linux sanal platfrom işini gören kernel.
Siz Windows 10 içindeki sanal makineyi diyorsanız o galiba sadece pro da var ama siz bilirsiniz sonuçta onu kullanmadım ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı