Bilgisayarıma Windows 8 kurmak istiyorum. Eski bir PC. Film, dizi gibi amaçlı ve tasarım için kullanıyorum. Bilgisayarımda hem Windows 7 ve hem Windows XP var. Bunu nasıl silebilirim? Direkt Windows 8 kursam ikisi de silinir mi?
Windows 8.1'e alan ayırırsan üçü de silinmez. Tüm diski biçimlendirirsen ikisi de silinir. Ama üç işletim sistemi sıkıntı çıkarabilir. Bence XP'nin alanını biçimlendirip 8.1 kur.
-Başlat'a gelişmiş sistem ayarları yazın. Açılan ekranda başlangıç ve kurtarma adı altındaki ayarlara tıklayın ve orada kullanmak istediğiniz işletim sistemini seçin.
-Tekrar başlat menüsüne gelin oraya "MSConfig" yazın. Oradan önyükleme kısmına gelin sileceğiniz sistemi seçtikten sonra "sil" deyin. Ardından "tüm önyükleme seçeneklerini kalıcı yap" deyin.
-Bunları yaptıktan sonra da disk yönetiminden sistemin kurulu olduğu bölümü biçimlendirin.
Eğer yukarıdakileri yapmadan biçimlendirirseniz açılış ekranında sistem sürekli görünür.
Bunlardan sonra sorununuz çözülecektir.
-Başlat'a gelişmiş sistem ayarları yazın. Açılan ekranda başlangıç ve kurtarma adı altındaki ayarlara tıklayın ve orada kullanmak istediğiniz işletim sistemini seçin.
-Tekrar başlat menüsüne gelin oraya "MSConfig" yazın. Oradan önyükleme kısmına gelin sileceğiniz sistemi seçtikten sonra "sil" deyin. Ardından "tüm önyükleme seçeneklerini kalıcı yap" deyin.
-Bunları yaptıktan sonra da disk yönetiminden sistemin kurulu olduğu bölümü biçimlendirin.
Eğer yukarıdakileri yapmadan biçimlendirirseniz açılış ekranında sistem sürekli görünü. R
Yorumun için teşekkürler. "MSConfig" yazın. Oradan önyükleme kısmına gelin sileceğiniz sistemi
seçtikten sonra "sil" deyin. Ardından "tüm önyükleme seçeneklerini kalıcı yap" deyin." yerinde sadece Windows 7 gözüküyor.
Yorumun için teşekkürler. "MSConfig" yazın. Oradan önyükleme kısmına gelin sileceğiniz sistemi
Seçtikten sonra "sil" deyin. Ardından "tEki Görüntüle 950939üm önyükleme seçeneklerini kalıcı yap" deyin." yerinde sadece Windows 7 gözüküyor.
O zaman XP'nin kurulu olduğu bölüm silinmemiştir. Bilgisayarınızda önemli bir bilgi yoksa tüm bölümleri silip tekrardan Windows 8 kurarsanız direkt ikisi de silinir.
O zaman XP'nin kurulu olduğu bölüm silinmemiştir. Bilgisayarınızda önemli bir bilgi yoksa tüm bölümleri silip tekrardan Windows 8 kurarsanız direkt ikisi de silinir.
Bilgisayarımda önemli bir dosya yok. 50 mb'lık bir klasör içine bazı şeyleri attım siliyorum diskleri biçimlendiriyorum falan. Birazdan yeni konu açacağım win 8 format atma diye
Bilgisayarımda önemli bir dosya yok. 50 MB'lık bir klasör içine bazı şeyleri attım siliyorum diskleri biçimlendiriyorum falan. Birazdan yeni konu açacağım Win 8 format atma diye