Çözüldü 2 kere format atmaya rağmen açılmayan ayarlar uygulaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
110
Çözümler
2
Arkadaşlar olay bir tık uzun o yüzden bir özet versiyon bir de ayrıntılı versiyon olarak anlatacağım.
Özet: Windows isteğe bağlı kalite güncelleştirmesi indirildikten sonra yüklenmeden yanlışlıkla yeniden başlattım ve ondan sonra ayarlar bir türlü açılmamaya başladı. Güncellemeyi Windows'un güncelleme asistanıyla yükledim, yeni kullanıcı hesabı oluşturdum ve daha aşağıdaki linkte görünen bir sürü şey denedim en son çare format attım. Birinci formatı sürücüyü onar(her şeyi silen) ikincisi ise yalnızca dosyalarımı kaldır seçeneğiyle attım.
Ayrıntılı versiyon:
Her şey o lanet olası 73GB'lık Atomic Heart güncellemesiyle başladı. Oyunu 2 gün sıkıntısız oynadıktan sonra güncellemeden sonra oyun açılmamaya başladı bende şu videodaki(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) basamakları uyguladım aşağıya basamakların fotoğrafını(1) bırakıyorum. 14. basamağa kadar(14 hariç) uyguladım zaten orada görebileceğiniz üzere güncelleme vb. var orada PC'yi yeniden başlattım ve PC bir türlü güncellemeyi bitiremedi ki normalde maksimum 2 dakika sürer ben 10 dakika bekledikten sonra bilgisayara bir şey olduğundan korkup zorla yeniden başlattım ve sonra ayarlar uygulaması açılmamaya başladı fakat bunun önceki basamaklardan birinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını da bilmiyorum maalesef.
Daha sonra düzeltmek için bu linkteki( Windows 10: Ayarlar Uygulaması Açılmıyor veya Anında Yanıp Sönüyor ve Kapanmıyor | Dell Turkey ) bütün basamakları tek tek denedim bunlara ek olarak yeni kullanıcı hesabı oluşturmayı da denedim. Güncellemeleri Windows'un manuel güncelleme aracıyla yüklemeye çalıştığımda ise direkt olarak bu fotodaki(2) uyarıyla karşılaştım. Hiçbiri işe yaramayınca son çare olarak format attım format basamakları şu şekilde:
1.Format: Her şeyi kaldır>Yerel yeniden yükleme>Sürücüyü tümüyle temizle. Bu formattan sonra ayarlar yine açılmayınca bir daha format attım.
2.Format: Her şeyi kaldır>Yerel yeniden yükleme>Yalnızca dosyalarımı kaldır.
Bu formatta işe yaramadı ve hala aşağıdaki fotodaki(3) uyarıyı alıyorum. Son çare olarak buraya geldim arkadaşlar artık kafayı yemek üzereyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran görüntüsü 2023-02-24 095600.pngEkran görüntüsü 2023-02-24 093935.pngEkran görüntüsü 2023-02-24 094012.png
 

Geri
Yukarı