2 kere kırık OBP ile sınava girilir mi?

sawyerr

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 21 yaşındayım. Özel şartlardan dolayı 4. sınava girişim. Geçen sene uzaktan eğitimden bir bölüme yerleştim ama kayıt yenilemedim. Üniversite sınavına tekrar gireceğim ama iyi hazırlanamadım. Benim amacım elektrik-elektronik mühendisliği ama gelmiyor. Baskı da var artık. Geçen sene yerleştiğimden, uzaktan eğitimden dolayı %25'lik OBP kesimi olacak. Ben 2 yıllık bir bölüm yazıp orada üniversite sınavına tekrar hazırlanmak istiyorum. Maksat evden gideyim. Ama OBP üst üste kırılıyormuş. Hedefim o kadar yükseklerde değil, OBP bayağı atıyormuş. Tekrar 1 sene daha sıkı bir şekilde hazırlanmak istiyorum ama gitmem lazım. Yurtta, kütüphanede tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. 78,6 OBP var, 59'a düşecek. Tekrar girsem daha çok düşecek ama biraz daha yüksek net yaparak bu açığı kapatamaz mıyım? Bilen, iyi varsa cevap yazsın. Kafayı yiyeceğim artık.

Her ne kadar yerleşirsen OBP o kadar kırılıyormuş bir kerelikten bahsetmiyorum. 2 sene art arda bir yere yerleşince üstüne sınava girince öyle olmuyor mu?

Kafam çok karıştı çaresizim

Her ne kadar yerleşirsen OBP o kadar kırılıyormuş bir kerelikten bahsetmiyorum. 2 sene art arda bir yere yerleşince üstüne sınava girince öyle olmuyor mu?
Hayır OBP'nin kırılması için gereken şey yerleştiğiniz sene sınava girmenizdir. Örneğin 2015'de yerleştiniz ve 2016-2017 senelerinde iki kez daha üniversite değiştirdiniz. 2018 kırılır 1 kez 2019 senesinde ise tekrardan normale döner. Yani yerleşilen yıl ile araya 1 yıl fire vermek gerekli sadece.

Yapay zekayada sordum
OBP kesinti oranları: %50 örgün (katsayı 0.06, 0.03, 0.015), %25 uzaktan (0.09, 0.0675, 0.0506). Senin OBP'n 9.432'den başladı, uzaktanla 7.074'e, örgün 2 yıllıkla 3.537'e, 4 yıllıkla 1.768'e düşer.
Ben geçen sene yerleşmiştim bu senede yerleşip tekrar 2026 da 4 yillik kazanıp yerlesirsem daha cok düşmüyor mu hocam

Yapay zekayada sordum
OBP kesinti oranları: %50 örgün (katsayı 0.06, 0.03, 0.015), %25 uzaktan (0.09, 0.0675, 0.0506). Senin OBP'n 9.432'den başladı, uzaktanla 7.074'e, örgün 2 yıllıkla 3.537'e, 4 yıllıkla 1.768'e düşer.
Ben geçen sene yerleşmiştim bu senede yerleşip tekrar 2026 da 4 yillik kazanıp yerlesirsem daha cok düşmüyor mu hocam
Hocam valla 2 senedir YKS işinin içindeyim şahsi koçlarım bile oldu hiç birinden böyle bir şey duymadım. Eğer birkaç hafta bekleyebilirsiniz koçluk hocalarımdan birisine tekrar sorabilirim sizin için. Tercih dönemi gelmeden önce sormuş olurum.

2024=uzaktan egitim bir bölüm yerleştim obp:78,6 idi
2025=2 senelik bir bölüme yerleştim tekrar hazirlanmak için %25 uzaktan eğitimden dolayı katsayı düşüyor diploma puanım: 59 falan oluyor
2026: istediğim bölüm için tekrar girdim ve kazandım varsayıyorum çünkü bu bölümü istiyorum tekrar düşmüyor mu?

Hocam valla 2 senedir YKS işinin içindeyim şahsi koçlarım bile oldu hiç birinden böyle bir şey duymadım. Eğer birkaç hafta bekleyebilirsiniz koçluk hocalarımdan birisine tekrar sorabilirim sizin için. Tercih dönemi gelmeden önce sormuş olurum.
Eyvallah kral müteşekkir olurum. Haberleselim

ÖSYM YE FALAN SORARIM DA NASIL SORARIM BILMIYORUM

Yani senden söyle anladim
2024 te kayit yaptırdın bi bölüme 2025 te kayit yaptirmassan 2026 da tekrar girersen obp normale dönüyor. Oyle anladım
Benim sorunum şu 2024 te yerleştim tamam bakmıyorum o bölüme zaten
2025 te 2 yillik yerleştim diyelim o düşen puan bidaha düşüyor. Yani 2026 ya 4 yillik bölümüm için daha çok dezavantajlı oluyorum herhalde

@The Notorious Hocam ÖSYM'yi aradım sordum kırılacağını söylediler bu sene tercih yapmamam lazım anlaşılan boşta kaldık. Ama yinede eyvallah

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı