2. Kez mezuna kalınca askerlik ertelenebilir mi?

Mezun olduktan sonra 1 yıl yapmanıza gerek yok. Sonrasında erteleme yapmanız gerekiyor. İlk önce e-Devlet üzerinden kontrol edin eğer hata alırsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Ben 3-4 yıl önce yapmıştım o zaman online erteleme sistemi yeni gelmişti hata alıyordum. Askerlik şubesine gittim mezun olduğum okul ve bölüm bilgilerini aldı, birkaç saat sonra e-Devlet üzerinden ertelemeyi yapmamı söyledi o şekilde yaptım.
E-devlet üzerinde şu anda sanırım o hizmet bulunmuyor. Bir türlü bulamadım.
 
Hocam ben bizzat 3. Kez sınava gireceğim için bu sene askerliğimi ertelettim. Eğer üniversite kazanamazsam 2025 yılında askere gitmek zorunda kalacağım. Öncelikle 2. Kez mezuna kalırsan sana telefonundan mesaj gelecek, yoklama kaçağına düşmemek için askerlik işlemlerinizi halledin diye. Sende en yakın askeri şubeye gidip zorunlu askerliğimi tecil ettirmek istiyorum diyeceksin oradaki görevli asker seni memura sevk edecek memurda gerekli işlemlerini yapacak zorunlu askerliğini 2 yıl kadar uzatacak. İnternetten deneme çünkü öyle bir şey olmuyor bizzat şubeye gitmen gerek. Ben şubeye gittiğimde lise diplomamı da götürmüştüm ne olur ne olmaz diye sende öyle yap merak etme işlemler 10-15dk sürüyor.
 
Ne tür lise mezunusun?
Anadolu, meslek?
Anadolu hocam

Mezun olduktan sonra 1 yıl yapmanıza gerek yok. Sonrasında erteleme yapmanız gerekiyor. İlk önce e-Devlet üzerinden kontrol edin eğer hata alırsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. Ben 3-4 yıl önce yapmıştım o zaman Online erteleme sistemi yeni gelmişti hata alıyordum. Askerlik şubesine gittim mezun olduğum okul ve bölüm bilgilerini aldı, birkaç saat sonra e-Devlet üzerinden ertelemeyi yapmamı söyledi o şekilde yaptım.

Hocam yani inşallah mezuna kalmam tekrardan ama sınav sonucları acıklandıktan sonraki surecte kotu gelirse eğer direkt erteleyeceğim askerligi tercih doneminde sıkıntı olmaz değil mi?
 

Geri
Yukarı