2 mavi ekrandan sonra bilgisayar donuyor

• Konuyu başlatan Rub
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 129

Rub

Hectopat
Daha fazla  
Normal şekilde oyun oynuyordum, sonra mavi ekran verdi.

Sonra yeniden başlattım bilgisayarı ve hoş geldiniz ekranından sonra mavi ekran verdi. Ondan sonra 1-2 saat gayet iyi takıldım. Sonra kapattım bilgisayarı. Şimdi açmaya çalışıyorum çark dönüyor dönüyor sonra bilgisayar bir anda donuyor. Görüntü donmuyor ama direkt PC donuyor hiçbir şey yapamıyorum. İmleci hareket ettiremiyorum, yazı yazamıyorum, ses gelmiyor falan. Şu an ekran ekteki gibi donmuş şekilde. Bilgisayarı açtıktan 8-9 saniye sonra böyle hep donuyor. 2. mavi ekranı verdikten sonra CPU-Z'den RAM'leri kontrol ettim sıkıntılı bir şey göremedim. Yardımcı olur musunuz?

6-7 senedir bataryasız, adaptörle oynuyorum.

Dosya Ekleri

• chatgpt-1757004260883.jpg
    chatgpt-1757004260883.jpg
    44,1 KB · Görüntüleme: 24
Normal şekilde oyun oynuyordum, sonra mavi ekran verdi.

Sonra yeniden başlattım bilgisayarı ve hoş geldiniz ekranından sonra mavi ekran verdi. Ondan sonra 1-2 saat gayet iyi takıldım. Sonra kapattım bilgisayarı. Şimdi açmaya çalışıyorum çark dönüyor dönüyor sonra bilgisayar bir anda donuyor. Görüntü donmuyor ama direkt PC donuyor hiçbir şey yapamıyorum. İmleci hareket ettiremiyorum, yazı yazamıyorum, ses gelmiyor falan. Şu an ekran ekteki gibi donmuş şekilde. Bilgisayarı açtıktan 8-9 saniye sonra böyle hep donuyor. 2. mavi ekranı verdikten sonra CPU-Z'den RAM'leri kontrol ettim sıkıntılı bir şey göremedim. Yardımcı olur musunuz?

6-7 senedir bataryasız, adaptörle oynuyorum.

Diskin belirli sektörlerinde hata olabilir. Bu durum, yükleme sırasında donmaya neden olabilir"sistem açılıyor gibi yapıyor ama donuyor" tipi problemler genelde diskle ilgilidir.

CPU-Z sorun göstermese de, bu RAM'in %100 sağlıklı olduğu anlamına gelmez.
RAM'deki hafif bir bozulma, özellikle yük altındayken (örneğin oyun esnası veya açılışta) BSoD'ye yol açabilir.
Fanlar çalışıyor mu?
Termal macun kurumuş olabilir.
Aşırı ısınma donmaya veya otomatik kapanmaya neden olur? güç sorunu (adaptör, güç girişi, voltaj):
Bataryasız kullanımda, adaptörde bir dengesizlik varsa sistem güçsüz kalabilir.
Bilgisayar donuyorsa, voltaj düşüklüğü olabilir.bozuk sistem dosyaları veya Windows hatası:
Mavi ekranlar bazen sistem dosyalarındaki bozulmalar nedeniyle olur.
Bu da açılışta donmaya neden olabilir?

Clock watchdog timeout hatası alıyorum mavi ekrandayken. 1 2 dakikalığına girmeyi başardım fakat ondan sonra mavi ekran veriyor yine aynı. 6 7 saniye sonra donuyor ekran ve işlem yapamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı