Bu sene 2. mezun senemdeyim ve geçen yıl tercih yaptım tuttu ve gitmedim. Diploma puanım zaten düşük geriye atıyor bu sene bir de yarıya düşecek daha da kötü olacak ve daha fazla giren olacak her sene artıyor malum. 2 yıllık PC programcılığı okuyup DGS yapsam ve 2 yıldan iş imkanı nasıl olur staj yaptığım yerde çalışıp bir yandan 4 yıla tamamlamayı mı denesem veya hiç 4 yıl olmadan 2 yıldan çalışabilir miyim programcılık mezunu olarak? Yapabilirim diye mezuna kaldım fakat içten içe korkuyorum OBP kırılacağı için.
DGS dediğin derin bir kuyudur.(Çok fazla 4 yıllık bölüme geçebilirim diyen var ama şartları veya egoları bazen yerinde olmuyor. Yapabilene helal olsun diyorum) Bende 2 yıllık bölüm okuyorum ve üst bölümlerin puanı gittikçe arttığı yetmiyormuş gibi kontenjanları da bayağı azalıyor. Yine de kendi azminizden bir şeyler kaybetmeyip tüm gücünüzü sınava verip daha iyisini yapmaya çalışın.
DGS ile nasıl olsa yükseltirim demeyin. Diğer hocalarımın dediği gibi sınava daha zamanınız var iyice çalışıp hazırlanın ama yine de alaylı yazılımcı olmayı düşünebilirsiniz.