2. mezun senesinde 2 yıllık kazanmak

Mysmeh

Kilopat
Daha fazla  
Bu sene 2. mezun senemdeyim ve geçen yıl tercih yaptım tuttu ve gitmedim. Diploma puanım zaten düşük geriye atıyor bu sene bir de yarıya düşecek daha da kötü olacak ve daha fazla giren olacak her sene artıyor malum. 2 yıllık PC programcılığı okuyup DGS yapsam ve 2 yıldan iş imkanı nasıl olur staj yaptığım yerde çalışıp bir yandan 4 yıla tamamlamayı mı denesem veya hiç 4 yıl olmadan 2 yıldan çalışabilir miyim programcılık mezunu olarak? Yapabilirim diye mezuna kaldım fakat içten içe korkuyorum OBP kırılacağı için.

2 yıl hazırlanıp 2 yıl sonunda Myo kazanırsan DGS ile bir yer kazanman daha zor kendini kandırmış olursun. Sınava daha çok var iyi çalış.

Sen varını yoğunu ders çalışmana ver. Kazandıktan sonra 2 yıl mı 4 yıl mı düşünürsün. Şu an bunu söylemek için erken.

Evet bende bunu düşünerek hedefimi düşürmeyi düşünmüyorum sınavdan sonra düşünülecek şeyler bunlar ama yine de düşünmeden edemiyor insan.

DGS dediğin derin bir kuyudur.(Çok fazla 4 yıllık bölüme geçebilirim diyen var ama şartları veya egoları bazen yerinde olmuyor. Yapabilene helal olsun diyorum) Bende 2 yıllık bölüm okuyorum ve üst bölümlerin puanı gittikçe arttığı yetmiyormuş gibi kontenjanları da bayağı azalıyor. Yine de kendi azminizden bir şeyler kaybetmeyip tüm gücünüzü sınava verip daha iyisini yapmaya çalışın.

Bilgisayar programcılığı açıktan 4 yıla tamamlanıyor mu yazılım veya bilgisayar mühendisliği için?

İlle üniversiteye gitmek zorunda değilsin. Elektrikçiye çırak gir, duvarcıya çırak gir, sıvacı ol, çeşmeci ol, boyacı ol, ayakkabı tamircisi ol, çaycı ol... İş çok.

Daha güzel bir hayatın olur. Gençliğin varken kullan. Kafanı taşlara vurursun sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı