2 Modemi tek ağda birleştirmek

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,
Evimde Turkcell Superbox kullanıyorum. Modemim Huawie B525s-23a. Superbox modemler Wi-Fi sinyali açısından genelde zayıf olduklarını okudum. Ve öyle de... Bu sebeple eve Xiaomi Mi Wifi Pro Router aldım. Ve sorunsuz bir şekilde kurulumu yaptım. Wi-Fi evin her yerinden güzel bir şekilde çekiyor. Tek bir sıkıntı var ki, cihazlar bazen modem değiştiriyor. Örneğin TV bazen Router'a bazen Modem'e bağlanıyor. Ben de telefonla bağlanmak istediğimde haliyle önce aynı ağa geçmem gerekiyor vs vs.

Bunu çözmenin bir yolu yok mu? İki modemi tek bir ağda toplayamaz mıyım? Örneğin, TV router'a bağlıyken ben modem'e bağlıyken TV'e erişebilmek gibi.

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir...

İlk önce Modem ile giriş yaptıysanız otomatik televizyonunuz bir yere atıyor olabilir. Wifi bağlanma geçmişini silin. Tekrardan router'ınızdan giriş yapın. İki modemi tek ağda routerda yapamazsınız. Onu yapabilirmeniz için Mesh sistemler vardır. Mesh sistem almanız gerekiyor. O zaman en azından Modemin Wifi'ını kapatıp diğer Mesh üzerinden kullanabilirsiniz.

Bunun için cisco gibi yönetilebilir router'a ihtiyacın var. Ayrıca superbox yönetilebilir değil. Ne kadar çözüm olur bilmiyorum ama Xiaomi router ve superbox ikilisini farklı SSID'lerde yayınlayarak televizyondan diğer SSID geçmişini silip sabit bir SSID'de barındırabilirsin. Bu sayede TV'ye bağlanmak istediğinde hangi SSID'yi seçmen gerektiğini bilirsin.

İlginize teşekkür ediyorum. Sizin söylediklerinize göre sanırım en mantıklısı bir modem anteni alıp test etmek. Mesh sistemlere göre daha ucuz hem de eve yeter diye düşünüyorum...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı